הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 728

עוקבים: 562

החל מאוקטובר 2013

אין כמו ניחוח של עוגות של פעם. אין כמו הטעם שמזכיר ימים של ילדות. העוגה הנפלאה של שלי תיקח אתכם אחורה בזמן

11/09/2016

14269731_10208554723160376_1149834823_n

כשקיבלתי את המיקסר הוורדרד ושובה הלב שלי (MUM5) לקראת תחרות האפייה “אופים חג” של בוש וסלונה, נעתקה נשימתי. לרגע הרגשתי כמו ברבי שקיבלה את הצעצוע הכי יפה והכי נחשק מחנות הצעצועים. הוא נראה יפה, איכותי ומביא חשק לעמוד במטבח מבוקר עד ליל ולאפות.

לכבוד התחרות, הבנתי שכמו שהמיקסר עשה לי טוב על הלב, אהיה חייבת להחזיר שנים אחורה ולהכין מתכון נוגע. כזה שיעורר טעמים ומראות מן העבר.

לכבוד המיקסר הוורדרד, חיפשתי, חקרתי ומצאתי מתכון מושלם במחברת המתכונים של שלי, שהיה אגב כתוב ברומנית על גבי דפים צהובים, מוכתמים עם ריח של אפייה של שנים.

לבצק:

150 גרם חמאה

חצי כוס סוכר

3 חלמונים

1 כפית תמצית וניל איכותית

60 גרם שקדים טחונים דק

160 גרם קמח

1 כפית אבקת אפיה

למלית השזיפים:

1 ק”ג שזיפים אדומים רכים – מומלץ מזן סנטה רוזה חתוכים גס או מזן שגיב

2 כפות פירורי לחם

לציפוי:

3 חלבונים

1/2 כוס סוכר

להכנה:

  1. לעבד את כל מצרכי הבצק, עד קבלת בצק אחיד.

 14269790_10208571479579276_335593979_n

לחלק את הבצק לשליש ושני שליש. את השליש להקפיא ואת היתרה להעביר לתבנית אפייה משומנת ולשטח באופן אחיד.

 14199649_10208549233103128_2637311951655789483_n

  1. לפזר מעל הבצק את הפירורי לחם ומעל את חתיכות השזיפים.

ולאפות בתנור שחומם מראש כ- 20 דקות.

 14237515_10208549233503138_1531567295024411507_n

  1. להקציף חלבונים עם הסוכר. להוציא את התבנית מהתנור ולמרוח את הקצף מעל השזיפים.

 14212619_10208549232823121_5665386458299526066_n

  1. בעזרת פומפייה גסה לגרד בצק ששמנו מבעוד מועד במקפיא.
  2. לאפות 15 דקות נוספות.

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה