הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

עוגת שוקולד עם שכבות פריך, עוגה עם ניחוח של דפים צהובים מלאי נוסטלגיה ואהבה…

10/09/2016

14330967_10208588000872298_1972166974_n

כשביקרתי את שלי, אמו של צביקה בן זוגי, היא הוציאה מהמגירה מחברת צהובה, ישנה, עם כתמים של תמציות ודפים  צהובים עם ניחוח של זמן. אין כמו מחברת עם רשימות ברומנית שהזמן נתן בו את אותותיו. כל כך התרגשתי שישבתי, הקשבתי וכתבתי בשקיקה כל מתכון ולכל תיאור.

שלי אוהבת לאפות. היא אוהבת עוגות טובות של פעם, כאלה שמלאו להן בוודאי 30 או 40 שנה. אין כמו עוגות עם ניחוח של ילדות, ניחוח של בית, ניחוח של אהבה.

14202752_10208580281919329_8609956551493648972_n

למצרכים:

בצק:

2.5 כוסות קמח תופח

300 גרם חמאה

6 כפות מים (אני שמתי שמנת מתוקה במקום מים)

2 חלמונים

1 כף תמצית וניל איכותית

למלית שוקולד:

200 גרם שוקולד מריר

2 כפות קקאו

1.5 כוסות סוכר

1/2 כוס חלב

100 גרם חמאה

2 כפות קוניאק

2 חלמונים

2 כפות קמח

4 חלבונים

להכנה:

1. ללוש את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו גיטרה עד איחוד. לקרר את הבצק שעתיים.

2. לחלק את הבצק לשניים ולרדד בגודל התבנית שני עיגולים (בעזרת מערוך) על גבי משטח מקומח כל חלק של בצק.

3. להניח חלק 1 עכל תחתית תבנית משומנת.

14331553_10208589628352984_566636090_n

4. להכנת המילוי: לשים בסיר קטן שוקולד מריר, קקאו, סוכר וחלב. להמיס יחד עד שאין גושים של שוקולד. להוסיף חמאה, קוניאק 2 חלמונים ואת הקמח. לערבב היטב.

5. להקציף את 4 החלבונים שנותרו ולערבב עם המילוי בתנועות קיפול בעזרת לקקן.

6. לשים את המלית על גבי התחתית שהכנו מבעוד מועד ולסגור את המלית עם משטח הבצק שנותר.

7. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך 40 ד’.

8. לצנן היטב ולבזוק אבקת סוכר מעל.

9. לשמור את העוגה בקרור. היא פשוט……מושלמת…

14329088_10208587996312184_2069796144_n

כשצביקה טעם את העוגה, הוא חייך. הוא כל כך אהב את העוגה, שלא יכולתי להפסיק לחייך. מקדישה לו את העוגה באהבה גדולה.

14237520_10208523874389176_7684958256374435931_n

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה