ספירלה איטלקית עם תרד ופסטו

מאפה תרד ופסטו יפה, חגיגי וטעים שיהפוך כל שולחן לחגיגה טעימה ואסתטית

חבילת הפתעה שקיבלתי מחברת ספייסז, הכניסה את איטליה לפתח ביתי. לא רק עושר של מוצרי מזון ומצרכים חיכו לי בחבילה אלא גם תבנית משגעת, שפשוט נעתקה נשימתי.

בחבילה קיבלתי:  שמן זית איכותי, מגוון קמחים איטלקיים, לבבות ארטישוק איטלקיים, גבינת פרמזן ותבנית ספירלה מדהימה שנתנו לי השראה להכנת המאפה היפה והחגיגי הזה. מיותר לציין שהוא גם טעים, יקשט כל שולחן ויהיה לכוכב הארוחה.

14211965_10208506423592917_1178452127378015992_n

לבצק:

1 ק”ג קמח

.2.5 כפות שמרים יבשים

 2 ביצים

3  כפות סוכר

1  כף מלח

 6 כפות שמן זית

כ- 700 סמ”ק מים

למילוי:

חבילת תרד (400 גרם)

כ- 3/4 כוס פסטו (למריחה על הבצק)

150 גרם גבינת פרמזן מגורדת

1 חב' לבבות ארטישוק חתוכים לארבע

להכנה:

בקערת המיקסר, להניח את כל חומרי הבצק וללוש בעזרת וו לישה למשך 5 דקות. להניח את הבצק במקום חמים להתפחה עד הכפלת הנפח (כשעה).

בעזרת מערוך, על משטח מקומח, לפתוח את הבצק לצורה מלבנית כשהבצק יהיה בעובי של 1 ס”מ.

14117897_10208506425232958_3714428675859094421_nלמרוח את הבצק ברוטב פסטו, עליו לפזר את התרד, את לבבות הארטישוק ומעל גבינת פרמזן.

לגלגל את הבצק לרולדה ולסגור אותה היטב.

14192105_10208506424952951_7311446509291262621_n

 לשמן תבנית אפיה בעזרת שמן זית, להניח בפנים את הרולדה ולהניח אותה להתפחה – כשעה.

14248771_10208554892684614_761295220_n

למרוח את המאפה בחלב ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ- חצי שעה-40 דקות או עד שהמאפה מזהיב.

 להפוך את המאפה על צלחת ו…….וואו! איזה דבר יפה!!!

14184445_10208506423992927_1295128420461026398_n