הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 741

החל מאוקטובר 2013

שאגלה לכם את רזי הריזוטו המושלם? ריזוטו פטריות עם ארומה וטעמים מופלאים שמגיעים ישר מאיטליה. איטליה זה כאן!

29/08/2016

14080076_10208480855353727_1344132416145969325_n

ישנם מספר כללי בסיס פשוטים להצלחת המנה. היא איננה מורכבת והיא ממש פשוטה לעשייה (לא כמו שנראה לרבים):

1. להשתמש באורז עגול – מסוג ארבוריו. האורז דביק ומתאים לריזוטו. או אורז עגול של סוגת (על המדפים בכל סופר)

DSC_0636

2. להשתמש בגבינת פרמזן ושמן זית איכותיים.

3. את האורז לבשל לדרגת אל-דנטה (לא רך עד הסוף)

4. יש להכין ציר מבעוד מועד, אותו מוסיפים לריזוטו. כשאין לי ציר מוכן אני משתמשת במים רותחים+ציר עוף או אבקת מרק (כן כן לא לפחד…)

5. בריזוטו האיטלקי משתמשים גם ביין לבן. זה לא מופיע במתכון מכיוון שאני לא אוהבת בישול עם יין. את היין מוסיפים לירק אחרי טיגונו ומצמצמים את היין עד שיתאדה ורק אז מוסיפים את האורז והנוזל.

6. ריזוטו אוהב בחישה וטיפול בעת הכנתו. תקדישו לו חצי שעה ותקבלו מנה מפנקת ומופלאה לגמרי.

המצרכים: ל-4 מנות

4 פטריות פורטבלה קצוצות גס

6 פטריות שמפניון קצוצות גס

1 חב’ פטריות פורצ’יני מיובשות (20 ג’)

2 כוסות אורז עגול (מסוג ארבוריו)

6 כפות שמן זית

50 גרם גבינת פרמזן מגורדת

כ- 1.5 ל’ מ”ל ציר מרק

מלח – בערך כפית

להכנה:

1. בקנקנן של מד ליטר לשים 1 ליטר מים רותחים. להוסיף את הפטריות המיובשות וציר מרק/אבקת מרק – כ- 2 כפות ולערבב. להמתין רבע שעה.

2. לחמם שמן זית בסיר שטוח ולהוסיף את הפטריות הקצוצות גס.

3. להוסיף את האורז ולערבב יחד עם הפטריות עד שהאורז יבריק מהשמן שיכסה אותו.

4. להוסיף 1/4 מהנוזל (מהציר) ולערבב. לבשל תוך כדי ערבוב מדי פעם. כשנגמרו הנוזלים להוסיף שוב רבע נוזל כנ”ל לגבי שני הרבעים הנוספים.  כמובן שמוסיפים גם את הפטריות המיובשות תוך כדי.

האורז צריך להיות מוכן במידת עשייה אל דנטה – לא דייסתי!  רך מבחוץ ומעט נגיס מבפנים. המדד הכי טוב והכי נכון זה – לטעום את הריזוטו תוך כדי. אם יש צורך, להוסיף עוד נוזל/ציר. להוסיף את גבינת הפרמזן מגוררת ולערבב.

להעביר לצלחות הגשה, לדרג עוד פרמזן מעל ו……..בתיאבון

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה