הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 732

עוקבים: 562

החל מאוקטובר 2013

גם מבוגרים אוהבים בראוניז. נקודה. כשלוקחים את הבראוניז צעד קדימה ומתאימים אותם בדיוק לטעם הממכר, רק עם טוויסט קצת בוגר… כי בכל זאת אנחנו כבר לא ילדים והטעמים רק משתבחים ומשתדרגים עם השנים.

08/08/2016

13892351_10208311478279406_4395059708653861046_n

למצרכים: (תבנית מרובעת 20X20)

לבראוניז:

1 כוס מטבעות שוקולד מריר

200 גרם חמאה

4 ביצים שלמות

1 כפית תמצית וניל איכותית

1 ורבע כוסות סוכר חום

1 כף קפה נמס

3/4 כוס קמח

לשכבה שנייה:

180 גרם חמאה

180 גרם סוכר

180 כרם קמח תופח

1 כפית תמצית ווניל איכותית

1 כף קקאו

להכנה:

1. לשים בקערה את השוקולד המריר ואת החמאה ולהמיס יחד. לערבב עד שתתקבל תערובת הומוגנית.

2. להוסיף את הסוכר ולערבב. להוסיף את הביצים אחת אחת ולערבב היטב. להוסיף את הווניל, הקפה ואת הקמח ולערבב עד שתתקבל עיסה אחידה.

3. להעביר לתבנית אפייה משומנת.

4. לשים בקערת המיקסר את כל רכיבי השכבה השנייה יחד ולעבד בעזרת וו גיטרה עד שהתערובת הופכת לפירורית (פירורים יחסית גדולים לא חולית כפי שהיא בהתחלה. לתת למיקסר לעבוד מעט)

13903376_10208305743376037_2753824440340986684_n

5. לשים את שכבת הפירורים על שכבת 13880349_10208305743936051_3576768026877047595_nהבראוניז ולאפות יחד בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 20 דקות.

6. רצוי לקרר לילה במקרר לפני חיתוך על מנת שהחיתוך יהיה מושלם.

*** ניתן לבזוק מעל אבקת סוכר.

ב ת א ב ו ן!

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה