הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

כצמחונית וכאוהבת המטבח האיטלקי, הייתי חייבת לשלב בין השניים. איך מנה בסיסית מהמטבח האיטלקי, הפכה למנה צמחונית משגעת?

02/08/2016

13902743_10208253046538649_732760560154465755_n

למצרכים:

6 פטריות שמפניון קצוצות

6 פטריות פורטבלה קצוצות

4 שיני שום כתושות

2 גזרים קטנים חתוכים לקוביות

בצל  קטן חתוך לקוביות

6 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות

1 כפית עלי טימין טריים

1 כוס מיץ עגבניות או מחית עגבניות קלה (כדוגמת MOTI)

2 כפות סילאן

מלח

1 כפית גדושה פפריקה מתוקה

שמן זית

חבילת פסטה מבושלת לפי הוראות יצרן (הכי טובה למנה – פטוצ’יני)

להכנה:

1. לחמם שמן זית במחבת גדולה. להוסיף את הבצל ולטגן עד שקיפות. להוסיף את השום ולערבב.

2. להוסיף את קוביות הגזר ולטגן יחד עוד דקותיים. להוסיף את קוביות הפטריות ולטגן יחד.

13872880_10208253046698653_7179303060882341152_n

3. להוסיף את קוביות העגבניות ולטגן עד שיתרככו והרוטב יסמיך. להוסיף את מיץ העגבניות ולערבב.

12472483_10208253047098663_511639797473211123_n

4. להוסיף את הסילאן, הטימין, כפית מלח, פפריקה ולבשל הכל יחד עוד רבע שעה עד 20 דקות.

13669123_10208253047218666_5753170570989702829_n

5. להוסיף פנימה את הפסטה המוכנה ולערבב כך שהפסטה תהיה מכוסה כולה ברוטב.

לפזר מעל פרמזן ו…… ב ת א ב ו ן !

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה