הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 741

החל מאוקטובר 2013

בקיץ הזה תלבשי לבן (ושחור) כמילות השיר של נעמי שמר, העוגה היא כמו שיר שמתנגן בפה, תוך מתיקות עדינה עם מרירות משכרת. עוגת גבינה שהיא שיר שאין לו סוף…

05/06/2016

 

13331039_10207811809067988_8053227024410305502_n

לתחתית: (תבנית 24″)

שרוול של ביסקוויט פתי בר שוקולד (אסם)

100 גרם חמאה מומסת

לשכבת הגבינה:

400 גרם שוקולד לבן מומס

2.5 קופסאות של גבינת שמנת – גד (סה”כ 500 גרם גבינה)

2 ביצים

כפית תמצית ווניל איכותית או תוכן של מקל ווניל (עדיף)

*** לאוהבים מתוק במיוחד – להוסיף 2 כפות גדושות סוכר (אני לא הוספתי וזה היה מעולה לדעתי!)

לציפוי:

200 גרם שוקולד מריר

200 גרם שמנת מתוקה

13312685_10207811809227992_459800444758473041_n

להכנה:

1. לטחון את הפתי במג’ימיקס ולערבב עם החמאה. להעביר לתבנית אפייה, להדק היטב ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 7 דקות.

2. לערבב את כל חומרי המלית בעזרת מטרפה. לצקת על התחתית האפויה ולאפות 35 דקות. העוגה נראית ומרגישה רוטטת. היא זהובה ובשוליים קשה יותר זה בסדר גמור! לצנן במקרר לפחות 3 שעות.

3. להמיס במיקרו שמנת מתוקה ושוקולד מריר. לערבב עד שיהיה הומוגני. לשפוך על העוגה ולהעביר לקירור שוב.

4. לאחר הצינון, ניתן לעטר לפי יציר דמיונכם.

ב ת א ב ו ן!

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה