הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 741

החל מאוקטובר 2013

מאפה רך, עשיר ונדיר מאין כמותו. זה עוד לפני שדיברתי על הטעם המופלא שלו.. אז….לכו לירקן, תקנו את כל צבעי הפלפלים שיש ותתחילו לחגוג עם גבינות ופלפלים.

01/06/2016

13335611_10207788977337209_1183236979491444352_n

למצרכים:

לבצק:

1/2 ק”ג  קמח שמרים

3 כפות סוכר

1 כפית גדושה (בהריון) מלח

1/3 כוס שמן זית

1 כוס מים (בערך. להוסיף בהדרגה)

100 גרם מוצרלה

למלית:

1 קופסא של גבינת שמנת עם פלפל חלפינו (תנובה)

150 גרם מוצרלה מגורדת

100 גרם בולגרית פיראוס

פלפלים בשלל צבעים

מעל:

ספריי שמן

אחרי האפיה:

שמן זית

13327424_10207788990137529_4704116652669922705_n

להכנה:

1. לעבד את כל החומרי הבצק במיקסר עם וו לישה. חשוב לשים את המים בהדרגה עד לקבלת בצק נוח לעבודה שנפרד מדפנות קערת המיקסר. להניח להתפחה של כשעה.

2. להניח את הבצק על משטח מקומח ולרדד אותו בעזרת מערוך לבצק בעובי 4 ס”מ.

3. למרוח על הבצק את גבינת השמנת, מעליה לפזר עיגולי פלפל צבעוניים, לפזר בין לבין גבינה בולגרית ומוצרלה.

4. לגלגל לרולדה.
13329737_10207789656394185_1656703216_n

5. להניח נייר אפייה על תבנית עגולה מתאימה. לחתוך פרוסות בעובי של 8-10 ס”מ ולהניח כל פרוסה על התבנית .  לפזר מעל פלפלים ולרסס בספריי שמן את הכל.

13315774_10207788977737219_2946615557019200615_n

6. לחמם תנור לחום של 180 מעלות.

7. לאפות את המאפה במשך 35-40 דקות. או עד שיזהיב.

8. לאחר שהמאפה יצא מהתנור, למרוח בעזרת מברשת שמן זית על מנת שיבריק.

ב ת י א ב ו ן!

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה