הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

עוגות גבינה אישיות, מפנקות מלאות טעמים של עוד – ווניל, דובדבנים וקרם של שמנת חמוצה. מנה סקסית וטעימה מאין כמותה. ו….בדיוק 5 דקות הכנה.

01/06/2016

 

13321801_10207775985852430_5432736233819312709_nלמצרכים: 4 תבניות אישיות

400 גרם גבינת שמנת

200 גרם שמנת חמוצה

150 גרם סוכר

3 כפות קמח

2 ביצים

1 מקל וניל (רק הגרגירים)

לקרם שמנת:

200 גרם שמנת חמוצה

100 גרם יוגורט

3 כפות סוכר

לרוטב דובדבנים:

100 גרם דובדבנים מגולענים

1/3 כוס מים

מיץ מחצי לימון

3 כפות סוכר

להכנה:

1. לבשל את רוטב הדובדבנים עד הסמכה של הרוטב. תוך כדי הבישול, למעוך את הדובדבנים בעזרת מזלג על מנת שיגיעו למיצוי וצמצום.  הרוטב מוכן כשהוא סמיך וצבעו אדום בורדו עמוק.

2. לערבב היטב את כל חומרי העוגה. רצוי בעזרת מטרפה.

3. להעביר את בלילת הגבינה לצלוחיות אישיות, לפזר דובדבנים ומעט מהרוטב (להשאיר גם רוטב לעיטור העוגה בסוף). להניח את התבניות בתבנית גדולה יותר ולמלא אותה במים. (בן מארי).

13351147_10207788570407036_651128332_o

4. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ-20 דקות. העוגה מתקשה בשוליה, באמצע היא מעט רוטטת – זה הזמן להוציא אותה מהתנור.

5. לערבב את רכיבי הקרם ולשפוך על העוגות בעודן חמות. לצנן.

6. לפני ההגשה לעטר עם רוטב הדובדבנים.

ב ת א ב ו ן!

13335906_10207775986132437_1072966613655331532_n

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה