הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

חגיגה של ירקות על מאפה פוקאצ’ה קריספי וטעים להפליא. איזו חגיגה של טעמים ואיזו פוקאצ’ה – בלה!!!!!!

19/05/2016

13245435_10207685057739284_1197945083868731286_n

לפוקאצ’ה:

1/2 ק”ג קמח שמרים

1/3 כוס שמן זית

1 כף סוכר

1 כפית בהריון מלח

כ- כוס מים (להוסיף בהדרגה)

לפיזור מעל:

50 גרם גבינת פטה

לירקות:

13241666_10207697107760527_316265341_o

לחתוך לקוביות:

1 זוקיני

1/2 פלפל צהוב

1/2 פלפל אדום

1 פטריית שמפניון טרייה

1 פטריית פורטבלה

1/2 חציל קטן

200 גרם עלי תרד

1/2 בצל אדום

1 עגבנייה

שמן זית

מלח

להכנה:

לפוקאצ’ה:

בקערת מיקסר ללוש את כל מרכיבי הבצק ולהוסיף את המים בהדרגה עד שמתקבל גוש יפה של בצק. להתפיח במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו. ללוש שנית. בשלב הזה אני הכנסתי למקרר ללילה. אהבתי את הבצק שתפח במקרר והיה נעים ונוח לעבודה.

אין חובה. כל שעליכם לעשות להתפיח אותו שוב.

לירקות:

במחבת עם מעט שמן זית, לשים את הבצל. לטגן עד שקיפות. להוסיף את הפלפלים ולטגן יחד. להוסיף את שאר הירקות, פרט לתרד, לערבב ולטגן כ- 5 דקות. להוסיף את התרד ולערבב. להוריד מהגז. להוסיף מלח ולערבב בעדינות.

ובכלל:

1. לחמם תנור לחום 220 מעלות. לרדד עם ידיים משומנות (שמן זית) למלבן צר וארוך. לשמן אותו בעזרת מברשת עם שמן זית. לאפות כ- 18 דקות או עד שהפוקאצ’ה מזהיבה.

2. כשהיא יוצאת מהתנור, לשים עליה ירקות שהכנו מבעוד מועד, לפזר עליה גבינת פטה ולהכניס לתנור ל- 5 דקות נוספות. לאכול חםםםםםםםם. ב ת א בו ן !!!

 

13237641_10207685058059292_1723551431766752681_n

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

Thumbnail

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
Thumbnail

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
Thumbnail

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה