הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

מנה מושלמת לאוהבי החצילים. שילוב הטעמים של החצילים, העגבניות, השום, שמן הזית והאורגנו הופכים את המנה להרמוניה של טעמים איטלקיים נפלאים. מנה שהיא גם יפה וגם טעימה!

19/05/2016

13262086_10207696802072885_788608376_o

למצרכים:

6 חצילים קטנים חצויים

שמן זית

מלח גס

גליל סנט מור – משק יעקבס

אורגנו טרי

זיתי טאסוס

לרוטב:

6 עגבניות קלופות קצוצות

1 בקבוק מחית עגבניות

1 כף שום כתוש

1 כף סילאן

שמן זית

מלח

להכנה:

13228020_10207696765951982_2120039840_n

1. לחמם תנור לחום של 200 מעלות. להניח את החצילים על תבנית עם נייר אפייה ולמרוח אותם בעזרת מברשת בזמן זית, לפזר מלח גס. לאפות  בתנור עד שיזהיבו. 30-40 דקות.

2. במחבת גדולה לחמם 6 כפות שמן זית. להוסיף את השום ולערבב.  להוסיף את העגבניות ולערבב. להוסיף את מחית העגבניות הקלה ולערבב שוב ולהביא לרתיחה. לבשל כעשר דקות על אש קטנה, להוסיף מלח וסילאן. לערבב ולבשל עוד 2-3 דק’ ואז להוריד מהגז.

2. להניח את החצילים בתבנית חסינת חום – פיירקס. לשפוך מעל את רוטב העגבניות – בנדיבות. מעל כל חציל לשים פרוסה של גבינת סנט מור, לפזר עלי אורגנו וזיתי טאסוס.

4. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך חצי שעה.

5. לפני ההגשה, לפזר עלי אורגנו טריים ואז להגיש.

6. המנה תלך נפלא עם פוקאצ’ה, או כל לחם/לחמניות טריות ורכות. מושלם!

ב ת י א ב ו ן !!!

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה