הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

היא מכשפת. היא ככ קלה להכנה, עם כל זה היא ככ מושלמת. עוגת גבינה עם דובדבנים ושטרוייזל עם טעמים וניחוחות עשירים של חמאה ווניל שלא יוכלו להשאיר איש אדיש. מכשפה, אמרנו?

16/05/2016

13254505_10207678770702112_869514045109071036_n למצרכים: (תבנית 25X25)

לתחתית:

100 גרם סוכר

200 גרם חמאה

1 ביצה

300 גרם קמח

1 כפית תמצית וניל איכותית

למלית גבינה:

900 גרם גבינה לבנה 5 אחוז

4 ביצים

1 חב’ אינסטנט פודינג וניל

1/2 כוס קמח

1 כפית תמצית וניל איכותית

דובדבנים מגולענים (אני השתמשתי בקפואים – מצויין)

לשטרויזל:

150 גרם סוכר

150 גרם חמאה

150 גרם קמח

1 כפית תמצית וניל איכותית

להכנה: 1.  להכנת התחתית: לשים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר והביצה. לעבד עד שלא נשארים גושי חמאה. להוסיף את הקמח ולעבד עד איחוד וקבלת גוש בצק. לרדד ולשטח בתבנית אפייה וליישר את הבצק.13254505_10207678770702112_869514045109071036_n 2. להכנת המלית: לערבב בעזרת מטרפה את כל המצרכים (פרט לדובדבנים) עד קבלת בלילה אחידה ללא גושים.

3. לצקת את מלית הגבינה על הבצק. ולפזר מעל דובדבנים.

4. להכנת השטרויזל: במיקסר עם וו גיטרה לשים את כל המצרכים ולעבד עד קבלת תערובת פירורית. לא לעבד יותר מכך שלא יתקבל גוש בצק. אנחנו רוצים את התערובת הפירורית.

5. לפזר מעל הדובדבנים את הפירורים. 13220145_10207679187272526_987361293_n 6. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 40 דקות. 13232912_10207678772742163_6526961853767233312_n 7. לבזוק אבקת סוכר ו….. ב ת י א ב ו ן! 13241356_10207678771062121_3976993924270263937_n

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה