הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 723

עוקבים: 560

החל מאוקטובר 2013

מנה מיוחדת, טעימה, אקזוטית ויפה במיוחד. הכיף הגדול במנה, שהיא מאוד פשוטה ומהירה להכנה.

17/04/2016

כשרוצים להכין קינוח לארוחה חגיגית, ארוחת חג או כל ארוחה שרוצים להרשים בה, מכינים את המנה הזו. טפיוקה – מנה מיוחדת, טעימה, אקזוטית ויפה במיוחד. הכיף הגדול במנה, שהיא מאוד פשוטה ומהירה להכנה.

טפיוקה הוא למעשה חומר עמילני ללא טעם המגיע בגרגירים קטנטנים. את הטפיוקה ניתן להשיג ברשתות השיווק, במכולות השונות וגם בבתי טבע, בחנויות מתמחות בציוד וחומר גלם לאפייה ובישול וגם בחנויות של מזון מהמזרח.

גרגירי הטפיוקה תופחים במהלך ההכנה ולכן דרושה כמות קטנה יחסית של גרגירים להכנה של מספר מנות. את הגרגירים הנותרים ניתן לאחסן עד לשימוש הבא. השילוב המוצלח ביותר לטפיוקה הוא חלב או מי קוקוס כיוון שאז מתקבל קינוח בטעם עז ומרענן של קוקוס, אך ניתן לבשל את הטפיוקה גם בנוזלים אחרים כמו חלב רגיל או חלב סויה. את המנה הבאה הכנתי עם חלב סויה בטעם קוקוס-שקדים שטעמו עז ועשיר בטעמים. המנה היא מנה פרווה קלילה ומשגעת!

ממליצה לעטר את המנה בפרחי מאכל. כמו, יסמין, גירניום לימוני או כל פרח מאכל שיש בנמצא. המראה האביבי והמושקע יהיה ניכר.

13012840_10207487128151168_2567031099983025933_nלמצרכים:

1/3 כוס גרירי טפיוקה קטנים (60 גרם)

650 מ”ל חלב קוקוס-שקדים (אלפרו)

3 כפות גדושות סוכר

לפירות:

קיווי, נקטרינה, פסיפלורה

להכנה:

בסיר שטוח לשים את גרגירי הטפיוקה עם החלב ולהמתין חצי שעה. (הטפיוקה מעט תופסת נפח).

להוסיף את הסוכר ולבשל יחד 15 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם. מתקבל מרקם של פודינג.

להעביר לכוסות/צלחות הגשה ולהעביר לקירור.

לחתוך את הפירות לקוביות, לעטר צלחת ולשים תלולית של פסיפלורה. מעליה לשים את הטפיוקה.

לעטר עם פירות, פרחים אכילים ולהגיש.

גילוי נאות: את החלב קוקוס-שקדים של אלפרו, קיבלתי להתנסות. הוא מפתיע, טעמו נפלא ועמד על כל הציפיות ואף מעבר. ממליצה בחום רב גם במקום חלב בקפה.

שקדים וניל ושקדים קוקוס קרדיט אפרת אשל

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה