הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

עוגת גבינה כל כך טובה ומדוייקת לא טעמתי מזה זמן רב. שילוב הטעמים, המרקם שלה והמראה שלה הופכים אותה לכליל השלמות!

10/04/2016

12963380_10207425273404838_8130493127088554241_n

למצרכים: (תבנית גודל 24)

לתחתית הבראוניז:

125 גרם שוקולד מריר

125 גרם חמאה

2 ביצים

3/4 כוס סוכר

3 כפות קקאו

1/2 כוס קמח תופח (בפסח לשים במקום – קמח תופח של אוסם המתאים לפסח)

1 כפית תמצית וניל איכותית

לשכבת הגבינה:

450 גרם גבינת שמנת

1 גביע שמנת חמוצה

2 ביצים

300 גרם שוקולד לבן מומס

1 כפית תמצית וניל איכותית

לגאנש (לציפוי):

100 גרם שוקולד מריר

100 גרם שמנת מתוקה

לעיטור:

טראפלס / מקופלת

להכנת התחתית:

12919756_10207424276379913_3600774851592321150_n

1. להמיס את השוקולד והחמאה במיקרו ולערבב עד לקבלת בלילה אחידה והומוגנית.

2. להקציף את הביצים השלמות עם הסוכר למשך כ-5 דקות, עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.

3. להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף את השוקולד תוך כדי. לערבל עד איחוד. להוסיף את הוניל.

4. לנפות בקערה את הקמח והקקאו ולערבל הכל עד איחוד.

5. להעביר לתבנית משומנת ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות או עד שהבראוניז מוכנים (השוליים מתקשים והמרכז מעט רך יותר).

להכנת שכבת הגבינה:

12991922_10207438318610960_1292918304_o

1. להמיס את השוקולד במיקרו בפולסים קצרים תוך כדי ערבוב בין לבין (זהירות! השוקולד הלבן מטבעו נשרף מהר לכן חשוב להיות קשובים).

2. בקערה לערבב את הגבינה, השמנת החמוצה, הביצים והווניל היטב בעזרת מטרפה.

3. להוסיף את השוקולד הלבן ולערבב עד איחוד מוחלט.

4. לשפוך על שכבת הבראוניז ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות למשך 45 דקות. במרכז היא מעט רוטטת אבל לא לדאוג, היא מוכנה.

5. לצנן שעתיים במקרר.

להכנת הגאנש:

1. להמיס במיקרו את השוקולד והשמנת. לערבב עד קבלת קרם חלק.

2. לשפוך על העוגה ולקרר לפני העיטור וההגשה.

3. להעביר לצלחת הגשה ולעטר כיד הדמיון הטובה.

ב ה צ ל ח ה !

12931215_10207426983007577_7525764744448279749_n

 

 

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה