הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

כשאני חושבת על שוקולד ותותים אני מיד נזכרת בילדות. בטבלאות שוקולד של עלית הממולאות בתות שדה. כל כך אהבתי את השוקולד הזה… אז למה בעצם לא להכין שילוב נפלא כזה בפאי? אם גדולים ממני הצליחו, למה שאני לא אצליח? תאמינו לי – הצלחתי!!!!

05/04/2016

1794635_10207402141066544_8799336993322936629_nכשאני חושבת על הממתקים שהיו בילדותי, מיד קופץ לי שוקולד תות של עלית. כל כך אהבתי אותו.. עד היום הטעם של אז זכור לי… השוקולד של היום מעט שונה, או שאני התבגרתי ואני מרגישה טעמים אחרת, או שהנוסטלגיה וההתרפקות על העבר עושה את שלה גם כן. ביום שישי קניתי בשוק תותים. כל כך גדולים, אדומים ועסיסיים… אבל, עד שהגעתי הביתה הם כבר לא היו ראויים לאכילה כפרי אלא לבישול. חשבתי חשבתי ומיד קפץ לי השוקולד המופלא ההוא מימי ילדותי, לקחתי אותו וכהשראה, יצרתי את הפאי הנפלא הזה.

למצרכים:

לקלתית:

100 גרם סוכר (חצי כוס)

200 גרם חמאה קרה

1 ביצה

300 גרם קמח+חצי כוס (2 כוסות + עוד חצי כוס)

1 כפית תמצית וניל איכותית

לשכבת השוקולד:

1/2 קופסא ממרח שוקולד השחר

לשכבת התות שדה:

400 גרם תות שדה שטוף ונקי מעלים

3 כפות סוכר

מיץ מחצי לימון

1/3 כוס מים

להכנה:

1. בישול שכבת התות שדה: בסיר קטן לשים את כל המצרכים ולבשל עד שהתותים מתרככים והנוזל מצטמצם. לצנן היטב.

2. בקערת המיקסר עם וו גיטרה לשים את החמאה, סוכר וביצה ולעבד עד שאין גושי חמאה. להוסיף את הקמח (את החצי כוס הנוספת להשאיר בצד). לעבד עד שמקבלים גוש בצק.

3. להניח את הבצק על משטח מקומח. לרדד בעזרת מערוך ולרפד תבנית פאי בבצק.

4. למרוח שכבה של ממרח שוקולד, עליה לשפוך את מלית התות שדה.

12670538_10207402141466554_1030936914432145838_n

12670487_10207402141546556_3999921356029497622_n

12472790_10207402141906565_8957400008332319480_n

5. את הבצק שנותר מהקלתית להחזיר לקערת המיקסר, להוסיף חצי כוס קמח ולעבד עד שיהיו פירורים של בצק.

12936756_10207402142026568_5225390246359253080_n

6. לשים את הפירורים על שכבת התות שדה ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה או עד שהפאי מזהיב.

12670349_10207402142426578_7788970300145456361_n

12718215_10207402140946541_4998802581867366020_n

ב ה צ ל ח ה !

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה