הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

אז… איך הפכתי מאפה מגרה שאף אחד לא יוכל לעמוד בפניו למאפה דל קלוריות? כזה שכל אחד ירצה להכין ויותר מזה לאכול?

17/03/2016

12325500_10207186927726345_1445551744_o

למצרכים:

1 חב’ עלי פילו – מעדנות (הם מעולים לגלגול ולא יבשים – ממליצה) מופשרת

ספריי שמן לשימון העלים

4 כפות שומשום

למלית:

1 גבינה 5%

1 קוטג’ 5%

300 גרם גבינה בולגרית 5%

200 גרם גבינה קשה מסוג תום 5% (יש כזו – אני קניתי בשוק הכרמל והיא מושלמת!!!!) מגורדת

1 ביצה

3 כפות קמח

להכנה:

1. לרסס תבנית עגולה (קוטר 30) בשמן.

2. להניח את העלים על משטח עבודה. לרסס את העלה הראשון בשמן ולשים בחלק התחתום שקרוב אלינו מלית גבינה. לגלגל את העלה לנקניק ארוך ומהודק. לרסס בשמן ולעשות ממנו שבלול. להניח בתבנית האפיה. להמשיך כך עם כל העלים. אם מתקשים לעבוד עם עלה אחד, להניח עלה מרוסס בשמן על משטח עבודה, עליו להניח עוד עלה וגם אותו לרסס בשמן. לשים את הגבינה לפי ההסבר ולהמשיך הלאה.

10336760_10207186539196632_2064017461897320975_n

3. לרסס את השבלולים בתרסיס שמן, לפזר שומשום ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות למשך 40 דקות.

ב ה צ ל ח ה !!!

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה