הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

העוגה הזו זו ההוכחה שהפשטות מנצחת. ליום הולדת 16 מיכל ביקשה עוגת ביסקוויטים. כל כך קיוויתי לעוגה מאתגרת. כל כך רציתי להפתיע. דווקא בגלל בקשתה, זכיתי לאתגר מיוחד – איך להפוך את הפשוט למושלם. הצליח לי בגדול!

06/03/2016

12084175_10207098752122010_1711365373_n

כשלמיכל הייתה יום הולדת 16, ניגשתי אליה ושאלתי איזו עוגה היא תרצה ליום הולדת 16 שלה. כל כך קיוויתי שתאתגר אותי, כל כך קיוויתי להפתיע ולהשוויץ אבל היא, רק ביקשה עוגת ביסקוויטים. לא יכולתי להכין עוגה פשוטה, לא מושקעת. אז עשיתי עוגת שכבות שחור-לבן עם עיטור מיוחד והיא הייתה מאושרת. חברות שלה היו מאושרות עוד יותר. הצלחתי למרות ועל אף הפשטות!

למצרכים:

500 גרם ביסקוויטים

שכבת ווניל:

500 מ”ל שמנת מתוקה

1 כוס חלב

1 אינסטנט פודינג וניל

4 כפות סוכר

לשכבת נוטלה:

500 גרם שמנת מתוקה

1 צנצנת קטנה של נוטלה

לציפוי:

100 גרם שוקולד מריר

1 שמנת מתוקה (קטנה – 250 מ”ל)

להכנה:

1. לשכבת הווניל: לשים בקערת מיקסר את השמנת, החלב, האינסטנט והסוכר ולהקציף יחד עד שמקבלים קרם תפוח ויציב.

2. לשכבת הנוטלה: לשים בקערת המיקסר (אין צורך לשטוף את הקערה) את השמנת ולהקציף עד קבלת קצפת רכה. להוסיף את הנוטלה ולהקציף יחד עד שהקרם מתייצב.

3. בתבנית מלבנית/מרובעת להניח שכבה של ביסקוויטים. עליה לשים שכבה של נוטלה – ליישר. מעל לשים שכבה של ביסקוויטים ומעליה שכבת קרם ווניל וליישר. להמשיך כך הלאה עד שהשכבה העליונה – היא הביסקוויטים. יש להשאיר מעט קרם ווניל לעיטור בחלק העליון – מעל הציפוי. לכסות בניילון נצמד ולשים בהקפאה למשך שעתיים.

4. לציפוי: להמיס במיקרוגל את השמנת עם השוקולד. לערבב היטב עד איחוד מוחלט. להוציא את העוגה מהקפאה ולשפוך עליה את קרם השוקולד (גאנש).

5. להניח את העוגה לשעה במקרר ואז ל’קשט אותה עם הקרם הלבן שנותר. בעזרת שק זילוף וצנתר משונן.

ניתן לקשט עם שוקולד, תותים ובכלל כיד הדמיון הטובה עליכם.

12789663_10207074549316955_85972706_o

ב ה צ ל ח ה !

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה