הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

סיר של צבעים, ניחוחות וטעמים עם שלל ירקות ממולאים ורוטב נפלא של עגבניות ורכז רימונים. מתאים לארוחה, תוספת או סתם כפינוק של מנה מופלאה

02/03/2016

12782153_10207066970687494_1970706789_n

למצרכים:

2 סלקים

4 חצילים קטנים

3 קישואים

2 עגבניות

1 בצל

4 עלי כרוב

2 פלפלים אדומים

4 עלי תרד גדולים/מנגולד

לתחתית הסיר:

פרוסות תפוח אדמה

למילוי:

1/2 ק”ג אורז עגול

4 כפות רכז רימונים

2 עגבניות חתוכות קצוצות

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

1 כוס מחית עגבניות קלה (בבקבוק זכוכית)

2 כפות סויה

3 כפות סילאן

1/3 כוס שמן זית

לרוטב:

קופסה של עגבניות קצוצות (850 גרם)

1 רסק עגבניות גדול (או 2 קטנים)

1 כוס מחית עגבניות קלה

4 כפות רכז רימונים

3 כפות סילאן

מלח

מים

להכנה:

ראשית הטיפול בירקות:

12822697_10207066971207507_1001411846_o

להרתיח סיר עם מים. נתחיל מהירקות חסרי הצבע. הבצל – לעשות חריץ בבצל עד האמצע שלו – לא לחתוך עד הסוף. להכניס לסיר עם המים ל- 3 דקות ולהוציא. לקלף את השכבות ולשמור על צורתן. את החלק הפנימי של הבצל – אותו אי אפשר למלא לקצוץ ולשים המילוי האורז.

את עלי הכרוב, לחלוט במים הרותחים 1 דקה. להכניס את הסלק ומים ולבשל עד שיהיה רך לנעיצת מזלג. לא מעבר. לרוקן את תוכנו בעזרת כף פריזיאן (הכי נוח). את החצילים והקישואים לרוקן, כנ”ל לגבי העגבנייה והפלפל. להניח הכל בצד.

למילוי:

לערבב בקערה את כל חומרי המילוי פרט לאורז. לטעום. הכי חשוב שיהיה טעים ומתובל לטעמכם. להוסיף את האורז ולערבב היטב.

בסיר בישול שטוח וגדול***** לפזר פרוסות תפוחי אדמה. מעל תפוחי האדמה, למלא את הירקות ולהניח בסיר בצורה מסודרת אחד צמוד לשני.

12804421_10207066971287509_1673297774_n

בקערה גדולה, לערבב את כל חומרי הרוטב. לטעום ואם צריך לשפר טעמים – זה צריך לקלוע לטעם האישי (יש האוהבים חמוץ יותר, יש האוהבים מתוק יותר ויש האוהבים חרפרף) לשפוך מעל ומסביב לממולאים. להוסיף מים – עד לגובה 2 ס”מ מעל הירקות. להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה עוד כשעה. מדי פעם במהלך הבישול, לפזר רוטב מעל הממולאים ולנער קלות את הסיר כך שהרוטב יהיה בכל חלקי הממולאים.

את הממולאים הכנתי בסיר שקיבלתי להתנסות. הממולאים יצאו אחד אחד, שלמים ויפהיפיים, התחתית לא נשרפה והבישול בו היה תענוג. הסיר מסוג: Premium Hard anodized של חברת HOME MARKET. הסיר חלק מסדרת כלי בישול עשויה אלומיניום דחוס בציפוי Non-stick. הסיר מבית ‘מסלמני גרופ’ – המתמחה בייבוא ושיווק מותגי פרמיום בתחום כלי הבישול.

סיר מסדרת Premium Hard anodized הום מרקט טווח מחירים בין 299.90 שח -459.90 שח קרדיט יחצ חול

הסיר נוח ומתאים לתנור. יש לו ידיות אחיזה נוחות. את הממולאים אני אוהבת לחמם בתנור, מה שנותן להם קלייה וטעם מיוחד.

 

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה