הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

גבינה לבלוג

כשלמדתי קונדיטוריה, ניגשתי למורה המיתולוגי שלי, מיכה גינטר ושאלתי אותו: “מיכה, אתה לא פוחד לגלות את כל המתכונים שלך? אלה הסודות שלך” הוא ענה לי באופן הכי חכם ששמעתי עד היום, “מיידלע, מה שיש לי בשני ידיי אף אחד לא יוכל לקחת ממני” ואכן, מיכה היה מורה מאוד מיוחד. הוא למד קונדיטוריה בגרמניה 3 שנים וסיים עם תואר – מייסטר בקונדיטאות מגרמניה, תואר שאינו קיים בארץ. מיכה היום בפנסיה, איש נפלא ובעל מקצוע נדיר שאינני יודעת אם יש עוד הרבה באסכולה שלו. ידע להעריך מאפה טוב, ידע להאריך את סגולותיה של החמאה והחומרים האיכותיים ביותר. מיכה גרם לי להתאהב בקונדיטוריה האמיתית, הקונדיטוריה של פעם. עוגת הגבינה היתה המלכה בקונדיטוריה שלי, ושכזו היא מקבלת בבלוג שלי יחס מיוחד!

בעודכם קוראים את המתכון, שימו לכם ברקע את השיר http://www.youtube.com/watch?v=nehRB1FTeTo u ותתחילו לזמזמם..

עוגת גבינה עם שמנת חמוצה ותות שדה

לתחתית:

2.5 כוסות ביסקוויטים מפוררים

100 גרם חמאה

להמיס את החמאה במיקרו, לערבב עם הביסקוויטים ולהניח בתבנית אפיה עגולה בגודל 24-26. להדק היטב לתבנית.

לעוגה:

500 גרם גבינה 9% (אפשר גם עם שמנות יותר)

400 גרם שמנת חמוצה (2 גביעים)

180 גרם סוכר

50 גרם קמח

2 ביצים

גרידת לימון (לא לוותר)

תמצית וניל או מקל וניל או ונילין

לערבב את הכל היטב. ולצקת על תחתית הביסקוויטים.

להניח את התבנית העגולה בתבנית גדולה יותר ולצקת סביבה מים. האפייה תהיה בתוך אמבט המים – בן מארי. לאפות בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות 40 דקות

לפני שהעוגה יוצאת מהתנור, להכין קערה עם 2 שמנת חמוצה ו-3 כפות סוכר (אם רוצים יותר מתוק אפשר) ולשפוך על העוגה בעודה חמה (איך שיצאה מהתנור).

לקרר. את העוגה אוכלים אחרי שעמדה מספר שעות אז היא מתייצבת.

אחרי שהעוגה קרה, לפרוס תותים, לסדר יפה על העוגה. להכין ג’לי בטעם תות (לפי הוראות ההכנה שעל האריזה) לקרר מעט – שלא יהיה רותח, לשפוך על התותים ולשים לקרור במקרר.

אם לא תספרו שאתם הכנתם יהיו בטוחים שהעוגה נקנתה בקונדיטוריה איכותית!

גבינה לבלוג 1

 

ויש גם סרטון:

embedded by Embedded Video

 

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!


עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה