הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

עוגיות חורף מטריפות בטעם וריח ממכר של לימון רענן. עוגיות קלילות, כמעט כמו לאכול ולרחף מעל העננים..

10/02/2016

עוגיות לימון

למצרכים: כ- 40 עוגיות

500 גרם קמח תופח

2 ביצים

200 גרם סוכר לבן

200 גרם שמן קנולה/תירס

גרידה מ-2 לימונים גדולים

מיץ מלימון 1

לגלגול העוגיות:

100 גרם אבקת סוכר

להכנה:

12661762_10206923947151995_8363646713300203909_n

1. במיקסר עם וו הקצפה להקציף את הביצים (השלמות) והסוכר וקרם בהיר ותפוח – כחמש דקות. להחליש את פעולת המיקסר ולהוסיף את השמן בקילוח דק וגם את הגרידת לימון. לעבד עד איחוד.

2. בעזרת לקקן להוסיף את הקמח, ואת מיץ הלימון. לערבב עד איחוד. מקבלים בצק נעים ונוח לעבודה.

3. לעשות עיגולים בקוטר 3  ס”מ (הם תופחים וגדלים באפיה) ולגלגל כל כדור באבקת סוכר.

12654357_10206923947071993_8060385858233678872_n

4. להעביר לתבנית אפיה ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 12-13 דקות.

12669584_10206923946231972_1545834761179896056_n

5. לצנן היטב ולהעביר לקופסא אטומה (אם יישאר משהן מהן)

12512554_10206923944351925_4026356685406755550_n

ב ת א ב ו ן

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה