אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד
עדכונים:
פוסטים: 751
החל מאוקטובר 2013
01/02/2016
2 כוסות עדשים מונבטים (הסבר בהמשך)
1 כוס כוסברה קצוצה
1 גזר
1 קישוא
1 כף שום כתוש
1 כפית שטוחה כמון
1 כפית מלח
1 ביצה
3/4 כוס קמח חומוס
לרוטב:
8 עגבניות חתוכות לקוביות
1 רסק עגבניות קטן
1 כף שום כתוש
1 כוס מים רותחים
1 כף דבש/סילאן
מלח – לפי הטעם
כוסברה – לעיטור
6 כפות שמן זית
להכנה:
הנבטת עדשים:
500 גרם עדשים שחורות/חומות מים בקערה גדולה להניח את העדשים ולכסות אותם הרבה מים. להניח ללילה על השייש. ביום למחרת, להעביר למסננת. לכסות עם מגבת ולהשאיר על השייש מכוסה לעוד יומיים. מדי פעם להרטיב אותם. אסור שיתייבשו כי אחרת הם לא ינבטו. להעביר לקופסא ולשמור במקרר. טעים מאוד בסלט ירקות או בכלל.
במעבד מזון (מג’ימיקס) לשים את העדשים המונבטים, הגזר, הקישוא והשום ולעבד עד לקבלת עיסה אחידה. להעביר לקערה ולהוסיף ביצה, קמח חומוס, כמון ומלח. לערבב היטב וליצור קציצות. לשים על תבנית עם נייר אפייה משומן (בתרסיס שמן) את הקציצות ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לחצי שעה.
הקציצות נפלאות גם כך, כקציצה או כהמבורגר בלחמניה.
בינתיים להכין את הרוטב:
בסיר שטוח לחמם 6 כפות שמן זית. להוסיף את השום הכתוש ולערבב. להוסיף את העגבניות ולערבב. להוסיף רסק עגבניות ומים ולערבב היטב. להוסיף את הדבש והמלח ולהביא לרתיחה. לבשל על אש קטנה חצי שעה. לטעום ולבדוק טעמים. להוסיף פנימה את הקציצות האפויות. לבשל יחד עוד 20 דקות על אש קטנה. לפני ההגשה לפזר כוסברה טרייה.
ב ת א ב ו ן
» אין עצוב מזה: מיומנה של אם שכולה
» זן ואומנות ניגוב הטוסיק – איך ללמד ילדים לנגב?
» הפעוטה שראתה ושמעה את אמא שלה בפעם הראשונה בגיל שנתיים
» 3 טריקים עם מסקרה מהמאפר של ביונסה
» רק דברים טובים: שפתון אדום חלומי
» וידאו: איך לעצב את הגבות בבית?
» 5 דברים שיעשו לכם זיקוקים במיטה
» 5 דברים שכל אישה צריכה לדעת על גברים
תגובות