הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

לזנייה ירוקה לא שגרתית, ככ מיוחדת וטעימה, כל כך מפנקת שתחזרו עליה שוב ושוב ותשמחו לוותר על הרוטב האדום.

24/01/2016

12565489_10206810746522050_3844076113453493613_n

את המתכון ללזניה המשגעת הזאת קיבלתי לפני יומיים אחרי שטעמתי אותה לראשונה אצל חברתי מאירה לפני כעשרים שנה. בעלה של מאירה זאבי הוא שף. הלזניה כ”כ טובה וכ”כ מפנקת שזכרתי אותה עוד מאז… אפנק אתכם לכבוד טו בשבט במתכון ללזניה ירוקה.

**** הכמויות של הירקות הם לפי צרורות שנקנים בשוק. אין מידה מדויקת. אם אתם קונים מרכיבים בסופר, תכפילו פי אחת וחצי בערך.

למצרכים:

חבילת עליי לזניה

צרור מנגולד שטוף ופרוס

תרד טרי שטוף ומסונן

צרור של בצל ירוק נקי ופרוס

6 פטריות פורטבלה פרוסות

1 קוטג’

2 שמנת לבישול (15 אחוז אני השתמשתי)

3 ביצים

קובייה של גבינה בולגרית (כ- 200 גרם)

250 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

שמן זית

מלח

להכנה:

1. לחמם מחבת גדולה ולהוסיף 6 כפות שמן זית. להוסיף אליו את התרד, לטגן עד שנפחו יחד, להוסיף את המנגולד ואת הבצל הירוק ולערבב. להעביר לקערה. ליבש את המחבת

12565488_10206810535756781_8879924848485642922_n

2. לחמם שוב את המחבת ולהוסיף עוד שמן זית. להוסיף את הפטריות הפרוסות ולטגן על אש גבוהה עד שיהיו תלויות – לא מאודות (הן נהיות חומות). להעביר לקערת הירקות. להוסיף כפית מלח ולערבב. לקרר

3. בקערה נוספת, לערבב את השמנת עם הביצים והגבינות (להשאיר בצד 3/4 כוס מוצרלה). לבדוק מליחות. לדעתי לא צריך להוסיף בגלל שהגבינות מספיק מלוחות.

4. להרכיב את הלזניה: לשמן תבנית פיירקס בשמן זית. להניח שכבה של עלים, עליהם לפזר מהשמנת, עליהם ירק, על זה עלים וכן הלאה….. השכבה האחרונה תהיה שמנת ועליה לפזר את המוצרלה שהשארנו בצד.

12508961_10206810535516775_1422610646403523041_n

12508758_10206810536236793_6075011718799257188_n

12540565_10206810537236818_2425165772866242305_n

12540814_10206810535116765_5932688804509123647_n

5. לכסות את התבנית ברדיד אלומניום ולאפות חצי שעה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, להוריד את הרדיד ולאפות עוד חצי שעה עד השחמה.

12509157_10206810753442223_7430929488630204367_n

ב ת א ב ו ן !!

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה