הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

עוד לא נולדה העוגה שתיקח את מקומה של עוגת תפוזים ריחנית וטרייה בבוקר חורפי קריר!!! היא גבוהה, היא אוורירית, היא נימוחה ואם יש לה חור באמצע, כמו הפלא של הסבתות – אז בכלללל

28/12/2015

1426315_10206648318701456_2763446731849529067_nלמצרכים:

6 ביצים מופרדות לחלבון וחלמון

2 כוסות סוכר

2 סוכר וניל

2 כוסות קמח תופח

3/4 כוס שמן

1 כוס מיץ תפוזים טבעי סחוט

גרידת תפוז (מכל התפוזים שסוחטים, להכין מהם גרידה)

להכנה:

1. במיקסר עם וו הקצפה, לשים את החלבונים, 1 כוס סוכר ו2 סוכר וניל ולהקציף לקצף יציב וקשה. להעביר לקערה גדולה אחרת.

2. לשים את החלמונים עם 1 כוס סוכר ולהקציף לקצף בהיר ותפוח. להוסיף תוך כדי את השמן ולהמשיך להקציף עוד 2 דקות.

3. להוסיף את הקמח ומיץ התפוזים בארבע פעמים לבלילת החלמונים (פעם קמח, פעם מיץ, שוב קמח ולסיים עם מיץ).

4. לערבב את בלילת החלמונים עם החלבונים עם לקקן בתנועות קיפול.

66873_10206648091455775_4625145558530537057_n

5. להעביר לתבנית משומנת (רצוי עם חור באמצע) ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות למשך כשעה.

1914621_10206648319501476_5228371812783436007_n

בתאבון :)

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה