הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

מרק מפנק מהמטבח האיטלקי מלא בכל טוב – ירקות, קטניות ופסטה. המרק מתאים כמנה לכל ארוחה או כארוחה בפני עצמה. המרק הזה מחמם לי את הערבים הקרים..

10/12/2015

12316676_10206524211158845_5920574064900064056_n

למצרכים:

2 מקלות סלרי אמריקאי פרוסים

2 גזרים חתוכים לקוביות

1 תפוא”ד בינוני חתוך לקוביות

1 בצל קטן חתוך לקוביות

2 עגבניות חתוכות לקוביות

1/2 כוס חומוס מבושל (כגון סנפרוסט)

1/2 כוס שעועית יבשה מבושלת (כגון סנפרוסט)

1/2 כוס מחית עגבניות קלה (בבקבוק-כמו של MOTTI לדוגמא) או 1 קופסת רסק עגבניות קטנה

כוס פסטה יבשה (לא מבושלת)

3 כפות אבקת מרק בצל

מלח

שמן זית

2.5 ליטר מים רותחים

לפזר מעל: עלי טימין

להכנה:

לחמם שמן זית בסיר עמוק. להוסיף את הבצל ולטגן עד לשקיפות. להוסיף את שאר הירקות החתוכים ולטגן תוך כדי ערבוב 3-4 דקות.להוסיף את מחית העגבניות/הרסק עגבניות ולערבב. להוסיף את המים הרותחים ולהביא לרתיחה. להוסיף את השעועית ואת החומוס ולהביא לרתיחה שוב. לבשל חצי שעה על אש קטנה. להוסיף את אבקת המרק בצל ואת המלח ולערבב. אם חסרים מים – להוסיף מים רותחים תוך כדי. לבשל עוד חצי שעה. להוסיף את הפסטה (הלא מבושלת) ולבשל יחד תוך כדי ערבוב עוד 10 דקות. לשים את המרק בצלחת הגשה עמוקה, לפזר מעל עלי טימין (משמשים ממש כתבלין) וקיבלתם מרק מושלם ומפנק.

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה