הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

עם השנים, למדתי לעגל פינות במטבח. אפילו חלק מהמאכלים שהם חוק ברזל במטבח הסורי קיבלו אצלי טוויסט עכשווי (אם אפשר להגיע לאותה תוצאה בפחות זמן ומאמץ אז למה לא?). בכל חג שבועות אנחנו נפגשים בערב החג לארוחה משפחתית, כל אחד מביא ממרכולתו וממעשה ידיו. שבועיים לפני החג אנחנו מזכירים לאסתר (חמותי כבר הזכרתי קודם) שחג השבועות מתקרב והיא חייבת להכין קלסונס. להכין קלסונס זה בדר”כ פרוייקט – הרבה עבודה אבל חג שבועות בלי קלסונס הוא לא חג שבועות. קלסונס הם סוג של כיסונים ממולאים גבינה. אממה, למה עכשיו אני מספרת על שבועות כשעוד לא הגיע חנוכה? הפטנט הנפלא של מעדנות – בצק לפסטה מאפשר לנו להנות מקלסונס כל השנה. וגם לא לבקש מאסתר שתכין אלא להכין גם לה….

קלסונס פטנט

לעבודה:

1 חב’ בצק פסטה של מעדנות (יש שני צבעים אחד רגיל והשני בתוספת תרד שגם הוא מאוד טעים)

למילוי:

650 גרם גבינה צפתית קשה מגורדת

2 חבילות טוב טעם

2 חלמונים

3 כפות סולת

למשיחה מעל:

100 גרם חמאה

פרמזן מגורד

הכנה:

את הבצק לשים במקרר ערב לפני ההכנה הוא מפשיר ונוח לעבודה. הבצק כבר מרודד לעובי המתאים.

את כל חומרי המילוי לשים במיקסר ולערבב מעט – רק עד שהכול יתאחד.

לקרוץ עיגולים ולמלא במילוי הגבינה. לסגור היטב.

להרתיח סיר גדול עם מים + מלח + 3 כפות שמן. להכניס פנימה את הקלסונס שישחו במרווח במים. (לא את כולם יחד). כשהם צפים להוציא אותם מהמים עם כף מחוררת לתבנית. להמשיך כך עד שמבשלים את כל הכמות. לחתוך מהחמאה קוביות ולפזר אותה בין הקלסונס. לבזוק מעל פרמזן מגורד. להכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לחצי שעה. טעיםםםםםםםם.

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה