הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

המתכון הזה מוקדש לכל המלבבים, המחבבים טיגון ושמן – אפשר גם אחרת. לביבות של ירקות – אפויות. כל כך טעים וממכר – בלי נקיפות מצפון אמרנו???

02/12/2015

12311268_10206483434339450_4207003732923163111_nלמצרכים:

3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ומגורדים על פומפייה גסה

1 גזר מגורד על פומפייה גסה

1/4 כרובית מגורדת על פומפייה גסה

1 בצל בינוני מגורד על פומפייה גסה

2 ביצים

6 כפות קמח תופח

צרור כוסברה קצוץ (מי שלא אוהב יוכל להמיר בפטרוזיליה)

מלח

להכנה:

12336438_10206483533061918_764395990_n

לערבב את כל הירקות המגורדים והכוסברה הקצוצה. להוסיף את הביצים, הקמח והמלח ולערבב. ללוש עם הידיים את העיסה, על מנת לשחרר את העמילן מתפוחי האדמה, מה שיסייע לאיחוד הלביבה.

12346708_10206483533101919_1708924776_n

לקחת כמות של קציצה, לסחוט מעט את העיסה בין 2 הידיים וללבב לביבה. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 20 דקות או עד שיזהיבו. (לשים נייר אפייה או לרסס עם תרסיסשמן תבנית אפיה לפני האפייה)

12346392_10206483434419452_5786109187904247270_n

**** אני הכנתי את הלביבות בסיר אייר פרי ואפיתי אותן במשך 12 דקות. מושלם!!!!!!!!

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה