הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

לאכול סופגנייה ללא נקיפות מצפון? לאכול עוד אחת ולא להרגיש שחטאתי? יש מתכון כזה, והוא מושלם לחג שמח ומואר

06/12/2015

12305546_10206478360212600_628523413_n

כמי שעברה מהפך של פעם בחיים ורזתה כל כך הרבה, אני יודעת כמה קשה המאבק וכמה חשוב לשמור עליו. מאז שהפכתי לרזה אני מקפידה לשלב ירקות לאורך היום, סלטים, מנות מגוונות וצבעוניות עם כמה שפחות טיגונים וכמה שיותר ערכים תזונתיים.

חנוכה בפתח, ולצד כל הסופגניות המטוגנות עם הררי הקצפת והמילויים המושחתים, הרבה מאיתנו מחפשים דווקא קינוח ברוח החג שמגיע ללא טיגון בשמן עמוק ובלי כמויות של קרם.

קיבלתי את הסיר ללא טיגון החדש של חברת פיליפס שמבטיח תוצאה כמעט כמו טיגון עם ריסוס עדין של שמן בלבד! הכנתי דונאטס ריקוטה והופתעתי – בצק רך, אוורירי ונפלא.

למצרכים:

250 גרם גבינת ריקוטה

4 כפות סוכר

1 שקית סוכר וניל

1 ביצה

גרידת מתפוז (מתפוז 1)

250 גרם קמח תופח

להכנה:

1. בקערה לערבב את הביצה, הגבינה, הסוכר והסוכר וניל עד שיהיו הומוגניים. להוסיף את הקמח ולערבב עד לקבלת גוש בצק. ללוש אותו עד שיתאחד ולהניח במקרר לשעה.

2. להניח את הבצק על משטח מקומח. ללוש אותו לצורת נקניק ארוך. לחתוך פרוסות בעובי של 7-8 ס”מ ובאמצע לעשות חור (עם חותכן או צנתר).

12312220_10206478360492607_50223893_n

12308947_10206478360372604_303956647_n

3. לחמם את הסיר מראש לחום של 170 מעלות למשך 3 דקות. להכניס את הדונאטס (אגב אפשר להכניס גם את העיגולים המיותרים שהוצאנו מהדואנטס יותר טעים מאוד) למשך 10 דקות.

12312124_10206478360172599_608607463_n

4. לבזוק אבקת סוכר ולאכול (אני הוספתי גם ריבת תות ללא סוכר, יצא מעדן אמיתי) . איזה כיף!

12319523_10206478360292602_188510376_n

התנסות בסיר הטיגון ללא שמן של פיליפס

אז כמו שאמרתי, קיבלתי להתנסות סיר טיגון ללא שמן של חברת פיליפס. ההפתעה הייתה עצומה – התוצאה שקיבלתי הייתה מושלמת. הדונאטס יצאו אווריריים ונעימים ללא שמן כמעט בכלל, עדינים ובהחלט עם טעם של עוד (גנבתי 2). מעכשיו חנוכה יהיה נס סיר הפלא!

לבריאות וחג שמח :)

באהבה,

אלונה

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה