הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 732

עוקבים: 564

החל מאוקטובר 2013

כל הירקות שיש במקרר, נכנסים בגאון לסיר עם מעט שמן, רוטב עגבניות, רוטב בסיס לבישול, מקבלים בישול ראשוני. משם עוברים לצלייה בתנור, בזיקה של פרמזן, עוד צלייה קצרה וקיבלתם מנה מופלאה – ממש חגיגה!

25/11/2015

12308561_10206445235504503_8827433261130430474_n

למצרכים:

1 חציל קטן חתוך לקוביות

1 גזר חתוך לקוביות

1 קישוא חתוך לקוביות

1/4 כרובית (קטנה) מחולקת לפרחים קטנים

4 עלי מנגולד פרוסים

1 עגבנייה חתוכה לקוביות

1 בטטה קטנה חתוכה לקוביות

1 פלפל צהוב/אדום חתוך לקוביות

10 שעועית ירוקה

10 במיה

1/2 כוס אפונה (בנפרוסט)

6 שיני שום שלמים

1/3 כוס רוטב בסיס לבישול (אוסם)

1/2 בקבוק רוטב עגבניות (MOTTI)

6 כפות שמן זית

6 כפות גבינת פרמזן מגורדת

12247164_10206444795293498_6838269993388693538_n

להכנה:

1. לחמם שמן בסיר. להוסיף את הירקות ולטגן אותם תוך כדי ערבוב 10 דקות. להוסיף את רוטב העגבניות ואת הרוטב בסיס. לערבב הכל יחד ולבשל על אש קטנה כ- חצי שעה תוך כדי ערבוב.

2. להעביר לתבנית אפיה, לפזר וליישר. להכניס לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות למשך חצי שעה. להוציא מהתנור, לפזר גבינת פרמזן ולאפות עוד 10 דקות.

בתאבון!

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה