הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 741

החל מאוקטובר 2013

מרק שהוא חגיגה צמחונית אמיתית בצלחת, ירקות עם כדורי קובה רכים, טעימים ומנחמים

22/11/2015

12243543_10206430912986449_4037431001391143548_n

לכדורי הקובה:

2 כוסות ג’רישה (קונים במחלקת קטניות בסופר זה למעשה חיטה גרוסה דק) מושרים בהרבה מים למשך שעה

4 כוסות סולת

חצי כוס שמן

מלח

למרק:

2 סלקים אדומים מקולפים חתוכים לקוביות

1 חבילת מנגולד חתוך לרצועות

2 קישואים פרוסים

2 גזרים פרוסים

4 עגבניות חתוכות לרבעים

3 מקלות סלרי חתוכים

300 גרם במיה (לא חובה)

3 קופסאות (קטנות) רסק עגבניות

3 כפות סילאן

מלח (לפי הטעם)

1/2 כוס שמן זית

3 כפות אבקת מרק עוף (לא חובה – אני אוהבת)

מים

12227827_10206421676075532_8582823188470474004_n

להכנת הכדורי קובה:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה לשים את הג’רישה (מסוננת היטב וסחוטה מהמים) ואת שאר המצרכים. לשים ומעבדים היטב עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה להניח לחצי שעה מכוסה. לכדרר כדורים בקוטר 5-7 ס”מ. חשוב לקחת בחשבון שהם עוד מתנפחים מעט. להניח את כולם על מגש ולהכין את המרק.

למרק:

לשים את הירקות בסיר גדול ועמוק, להוסיף מים עד שלושת רבעי גובה הסיר, להוסיף את השמן ולהביא לרתיחה. להוסיף את הרסק עגבניות, הסילאן, אבקת המרק והמלח. לבשל כארבעים דקות. לטעום ואם צריך לתקן טעמים. להכניס פנימה את כדורי הקובה, לבשל עוד כארבעים דקות על אש קטנה. אם מערבבים חשוב לעזות את זה בזהירות כדי לא לפרק את הקובה.

IMG_3939

בתאבון!

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה