הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

עוגת שמרים מהמטבח האוסטרו-הונגרי. עוגה של פעם שתמיד תהיה העוגה האולטימטיבית לאוהבי הפרג. בצק הפרסבורגר מכיל שמרים, אך מזכיר עוגה מבצק פריך. אם תעקבו אחרי הכנת העוגה, תקבלו עוגה מופלאה כמו של קונדיטוריה.

22/11/2015

12278692_10206421489950879_9133507712339760634_n

לא פחות חשוב מהבצק עצמו זה המילוי. מילוי מופלא של פרג מתקתק, כזה שאוכלים ומלקקים תוך כדי הכנת העוגה. הסוד בפרג – הוא קניית פרג טחון ישר מהמטחנה והכנסתו המיידית לקירור/הקפאה. פרג שנשמר על מדף מחוץ למקרר מקבל מרירות צורבת בגרון. את הפרסבורגר ניתן להכין עם מגוון מילויים – תפוחים, גבינה ואגוזים. אני מעדיפה את הפרג על פני השאר. הבצק, עשיר מאוד מעצם היותו בצק שמרים-פריך הוא שומני יותר ועל מנת להגיע לתוצאה הטובה ביותר יש להכין את הבצק יום קודם להכנת העוגה, שמירתו בקירור ורק לאחר מכן הכנת העוגה. חשוב לעקוב אחר תהליך הכנתה על מנת שתצא מושלמת – בצק דק, מילוי נפלא ו….מחמאות מכאן עד להודעה חדשה.

המצרכים לבצק: (4 רולדות פרסבורגר)

1 ק”ג קמח

70 גרם שמרים לחים

150 גרם סוכר

10 גרם מלח

500 גרם חמאה

3 ביצים

כ- 200 סמ”ק חלב/מים.

למריחה:

2 חלמונים

1 ביצה

למילוי:

300 סמ”ק חלב

200 גרם סוכר

100 גרם דבש

500 גרם פרג טחון טרי

100 גרם חמאה

גרידת לימון

להכנה:

1. לשים את כל רכיבי הבצק בקערת המיקסר וללוש 7 דקות. הבצק צריך להיות רק, ונעים למגע. לשים לב- את המים/חלב להוסיף תוך כדי, עד שמתקבל בצק רך והומוגני, נוח לעבודה. לכסות ולהכניס ללילה למקרר.

2. להכנת המלית: בסיר לשים את החלב, הסוכר והדבש ולהביא לרתיחה. להוסיף את הפרג, לערבב ולבשל 2-3 דקות. להוריד מהאש ולהוסיף את החמאה וגרידת הלימון. לקרר היטב – רצוי גם לילה במקרר.

3. להכנת העוגה: מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים את הבצק לחלקים של 400 גרם לרכך ולעבד אותו מעט בידיים. לקמח משטח העבודה ולרדד למלבן דק בעובי של כ – 3 מ”מ.

4. לעשות חריצים אלכסוניים בשליש של המלבן המרוחק. חשוב לשים לב, לא לחרוץ את הקצוות.

Untitled-3

5. לערבב את מילוי הפרג. אם הוא קשה מידי, ניתן להוסיף מעט מים ולערבב. לא לעבוד עם מילוי קשה מדי שיקרע את הבצק.

6. לשקול כמות של 200 גרם מילוי ולמרוח על הבצק – עד לפני פסי האלכסון. לקפל פנימה את הקצוות הצדדיים ולגלגל לרולדה מהודקת. את אזור החריצים יש למרוח בביצה ולהמשיך לגלגל עד לסגירת הרולדה. ולהניח על נייר אפייה בתבנית. למרוח את הפרסבורגר בחלמון וביצה טרופים.

7. להניח לתפיחה במקום חמים. תוך כדי זמן התפיחה, למרוח עוד 4 פעמים בחלמון וביצה טרופים. מתפיחים עד שהפרסבורגר מכפיל את נפחו.

8. לחמם תנור לחום של 180 מעלות. להבריש שוב בחלמון וביצה ולאפות למשך כ-30 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה.

זה אולי נראה מורכב, אבל זה מאוד פשוט והתוצאה – מופלאה!

בהצלחה!

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה