הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

זה לא רק מרק!! מרק גריסים עם ברגים של גבינה מבצק עלים. זה כל כך אייטיז, אבל לפעמים הנוסטלגיה עושה את כל הטעם.

17/11/2015

12235072_10206407316396549_1097991388775203004_n

למצרכים:

למרק:

2 גזרים חתוכים לקוביות

2 קישואים חתוכים לקוביות

1 בצל גדול קצוץ

2 מקלות כרפס חתוכים לפרוסות

1 תפוח אדמה חתוך לקוביות

1/2 כוס גריסי פנינה שטופים ומסוננים

2 כפות אבקת מרק עוף (למהדרין – ותרו)

מלח לפי הטעם

שמן קנולה

3-4 ליטר מים (תלוי בגודל הסיר)

לברגים:

1/2 חבילת בצק עלים

1 ביצה

גבינה צהובה מגורדת

מלח ים אטלנטי (מלח עבה)

12246995_10206407110951413_5732254971899797244_n

להכנה:

1. לחמם שמן  - 4 כפות בסיר מרק (סיר גבוה). להוסיף את הבצל ולטגן עד שקיפות. להוסיף את שאר הירקות ולטגן תוך כדי ערבוב 3-4 דקות. להוסיף את הגריסים, לערבב יחד עוד 2-3 דקות. להוסיף את המים ולהביא לרתיחה. לבשל על אש קטנה חצי שעה, להוסיף את אבקת המרק והמלח ולהמשיך לבשל עוד 35-40 דקות.

2. להכנת הברגים: לפרוס את הבצק עלים, לחתוך ממנו רצועות. למרוח אותם בביצה טרופה, לפזר גבינה צהובה ולסובב כל רצועה כמו בורג. לפזר מעל מלח גס. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ-25 דקות או עד שיזהיבו. (רצוי לאפות בטורבו).

12243739_10206407404078741_1048147839_n

חורף חם ונעים :)

בהצלחה ובתאבון

 

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה