אורז עם ירקות בתנור

אורז בתנור עם ירקות וזעפרן – גם יפה, גם טעים ובעיקר 2.5 דקות עבודה! איזה כיףףף!!

11036990_10206397880240651_1092362542216104685_n

מנה יפיפיה, צבעונית, טעימה ובעיקר מהירה וזמינה. כלח אחד יכול להתאים את הירקות למה שיש באותו רגע במקרר.

למצרכים:

1 גזר חתוך לקוביות

1 עגבנייה חתוכה לקוביות

1 פלפל אדום חתוך לקוביות

1 פלפל כתום/צהוב חתוך לקוביות

1/2 כוס אפונה ירוקה (סנפורסט)

1/2 כוס שעועית צהובה (סנפורסט)

1 תפוח אדמה חתוך לקוביות

5 לבבות ארטישוק (מקופסא) חתוכים

1/2 כוס עדשים שחורים (אני שמתי מונבטים)

1.5 כוסות  אורז

1/2 כוס שמן זית

3 כוסות מים רותחים

מלח

כמה חוטי זעפרן

להכנה:

לחתוך את הירקות לפי הוראות ההכנה.

12219593_10206397879720638_2952161198535048653_n

לשים אותם בתבנית. לערבב עם האורז, שמן הזית והמלח. להוסיף את המים, את הזעפרן, לערבב הכל היטב.

12246821_10206397879760639_8973944631388593313_n

לכסות בנייר כסף, לשים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 40 דקות. להוריד את נייר הכסף ולהשאיר בתנור עוד רבע שעה.

12003861_10206397880200650_6469469070370910309_n

בתאבון 🙂