הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

מנה צמחונית של פאד תאי עם נודלס והכל לפי בחירה, העדפה וזמינות המוצרים

01/11/2015

12115998_10206270789743468_3977046019201313959_n

אני אוהבת “מוקפץ”. יותר מזה אני אוהבת להקפיץ. אני אוהבת שהירקות עשויים בדרגת אל דנטה, אוהבת את הצבעוניות ואת הזמינות. לא אחת תהיתי מהו הרוטב הנכון והמתאים למוקפץ. איזה איטריות מתאימים ולמה. את מנת המוקפץ מתאימים לטעם הסועדים. את מגוון הירקות מתאימים לעונה, להעדפה ולבחירה. אני בחרתי כירק דומיננטי הפעם את הברוקולי.

כשקיבלתי להתנסות את מגוון המוצרים האסיאתיים של “מאסטר שף” ידעתי שאכין לצהריים מוקפץ מפנק ומושקע.

מאסטרשף-1

למצרכים:

1 חבילת אטריות נודלס

1 ברוקולי מחולק לפרחים וחלוט במים רותחים חליטה קצרה של 5 דקות

1 גזר חתוך לרצועות ארוכות

1 פלפל אדום חתוך לרצועות

1/2 שומר פרוס לפרוסות דקות

כפית ג’ינג’ר מגורד

1 בצל יבש חתוך לטבעות

2 שיני שום

6 כפות רוטב צ’ילי מתוק

4 כפות סויה

3 כפות רוטב טריאקי

שמן

להכנה:

לבשל את האטריות לפי הוראות היצרן ולסנן.

לחמם היטב מחבת/ווק. להוסיף 4 כפות שמן. להוסיף את השום והג’ינג’ר ולהשגיח שלא ישרפו‚ להוסיף את הבצל ולטגן יחד תוך כדי ערבוב, והכל על להבה גבוהה.

להוסיף את הגזר, לערבב, להוסיף את הפלפל האדום ואת השומר. לערבב הכל יחד. להוסיף את הברוקולי ולערבב בעדינות שלא יתפרק.

להוסיף את הטריאקי, הצ’ילי והסויה ולערבב בעדינות.

להוסיף את הנודלס ולעטוף הכל עם הרוטב. לבשל יחד עוד 2-3 דקות, לפזר שומשום ולהעביר לצלחות הגשה.

בתאבון!

 

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה