הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

12096617_10206191523841870_5909156487172603520_n

הסוד להכנת המוקפץ המושלם טמון ברוטב.

כל הכללים ברורים. את המוקפץ מכינים על אש הכי גבוהה, בזמן קצר, הירקות יתקבלו בדרגת אל דנטה – רכים מבחוץ ונגיסים מבפנים. אבל, וזה האבל הגדול – טעם המנה זה הרוטב.

המצרכים:

1 פלפל אדום חתוך לרצועות

1/2 כרוב לבן פרוס

1 בצל חתוך לטבעות

2 גזרים חתוכים לגפרורים

100 גרם שעועית ירוקה (סנפרוסט)

4 פטריות פורטבלה פרוסות

2 שיני שום פרוסות

1/2 כפית ג’ינג’ר מגורד

שמן להקפצה

לרוטב:

1/3 כוס רוטב פאד טאי

1 כף סויה

1 כף רוטב קארי

להכנה:

1. לחמם מחבת עד שתהיה לוהטת. להוסיף 4 כפות שמן (רצוי שמן  אורז שאיננו נשרף). להוסיף את השום והג’ינג’ר ולערבב.

2. להוסיף את הבצל, לערבב. להוסיף את הגזר, הפלפל האדום ולערבב הכל יחד. להוסיף את שאר הירקות תוך כדי ערבוב.

3. להוסיף את הרוטב פאד טאי, הסויה והקארי.

4. להעביר לצלחת הגשה. ניתן לפזר מעל בוטנים מטוגנים – מושלם!

אני ממליצה בחום על הרטבים של סוואלי של חברת אוריינטל פוד, המתמחה בייבוא מוצרי מזון מהמזרח הרחוק. היא היבואנית הבלעדית של מותגי המזון האוריינטליים המובילים בעולם.
סוואלי הקימה את רשת המסעדות התאילנדית הראשונה בישראל “שנגרילה” והיתה חידוש בעולם הקולינאריה הישראלי היא אף סללה את הדרך לפתיחת מסעדות אוריינטליות נוספות ולחדירת מוצרים מהמזרח הרחוק למסעדות ולמטבחים ביתיים. http://www.orf.co.il

מוצרים

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה