הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

לחם עשיר בניחוח חמאה מהמטבח התימני. הריח, הטעם והמרקם – ממכר

07/10/2015

12140603_10206196856215176_371661471651342798_n

את הקובנה אוכלים עם ביצה קשה ליד ועגבניות מגורדות מעורבבות עם סחוג….. וואו!

למצרכים: (סיר קוטר 24)

500 גרם קמח

1/4 כוס סוכר

1/2 כף מלח

1/2 כף שמרים יבשים

11/4 כוסות מים

100 גרם חמאה מרוככת

**** ניתן להוסיף חצי כף קצח לבצק

להכנה:

1. לשים את כל החומרים היבשים בקערת המיקסר עם וו לישה, להוסיף את המים בהדרגה – הבצק צריך להיות נוח לעבודה ומעט דביק.

2. להניח את הבצק במקום חמים לתפיחה. לאחר שיכפיל את נפחו ללוש אותו בשנית. להניח שוב לתפיחה.

12115609_10206196497646212_4571739746033155156_n

3. לחלק את הבצק ל-4 כדורים. לרדד את הכדור על משטח מקומח לצורת מלבן. למרוח חמאה בנדיבות (רבע מהכמות) ולסגור לצורת רולדה. אותה לגלגל לשבלול.

12043034_10206196497606211_3711833897277148167_n

4. להניח את השבלולים אחד ליד השני בסיר המיועד לקובנה.

12075071_10206196498166225_3125029195634991239_n

5. להניח במקום חמים לתפיחה עד הכפלת הנפח.

6. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות עם מכסה למשך חצי שעה. אחרי חצי שעה להוריד את המכסה ולאפות עוד רבע שעה.

12105967_10206196827974470_9113497189418123078_n

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה