הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 732

עוקבים: 562

החל מאוקטובר 2013

בבקה פסטו – עוגה של פעם עם טוויסט מלוח ועכשווי. את הבצק חשוב לרדד דק ולעשות רולדה עם הרבה גלגולים. היא תהיה יפה ומלאת פסטו בכל השכבות. עכשיו ספרו לסבתא..

04/10/2015

12108281_10206187055130155_1369683960493120857_n

למצרכים:

לבצק:

550 גרם קמח

1 כף שמרים יבשים

2 כפות סוכר

1 כף שטוחה מלח

1 ביצה

50 גרם שמן זית

250 סמ”ק חלב

למילוי:

5 כפות גדושות רוטב פסטו

לציפוי:

1 חלמון

2 כפות חלב

להכנה:

12030301_10206187048449988_9093258739305190841_o

1. לשים את כל מצרכי הבצק בקערת המיקסר, ללוש את המצרכים כ- 5 דקות – את החלב להוסיף בהדרגה! לשים לפי הכמות שצריך.

2. לשים את הבצק במקום חמים לתפיחה – עד שיכפיל את נפחו.

3. להניח על משטח מקומח ולרדד בעזרת מערוך למלבן גדול בעובי 3 מ”מ

4. למרוח את כל הבצק בפסטו ולהתחיל לגלגל לרולדה ארכה. יהיו הרבה גלגולים וזה הייחוד של הבבקה.

11230026_10206186843964876_3355705778128087992_n

5. את הרולדה להצמיד לצורת ח’ ולגלגל אחת בשנייה כמו בורג.

12143065_10206186844084879_4944002463938304932_n

6. לשים בתבנית בבקה משומנת (עם חור באמצע) ולהניח במקום חמים לתפיחה (של כחצי שעה-45 דקות).

12065577_10206186844404887_3185757759399845172_n

7. לערבב את החלב עם החלמון ולהבריש את חלקו העליון של המאפה.

7. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כ- 35 דקות.

12138351_10206187048529990_6065157658333299647_o

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה