הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

פחזניות קטנות ממולאות קרם וניל שמשאירות טעם של עוד בציפוי של שוקולד מעוטרות בתותי שדה

27/12/2013

פחזניות

בהכנת הפחזניות חשוב מאוד להכין את כל המוצרים מראש, לפני ההכנה כי המעבר בין השלבים חייב להיות מהיר.

להכין מראש:

1/2 ליטר מים

200 גרם חמאה

1/2 כפית סוכר

1/2 כפית מלח

300 גרם קמח

6 ביצים L

להכנה:

לשים את כל מים, חמאה, סוכר ומלח בסיר רחב ושטוח על האש, עד שהחמאה נמסה והמים רותחים. לערבב היטב.

להוסיף לסיר תוך כדי בחישה מהירה 300 גרם קמח לערבב במהירות עד שהכל מתאחד והופך לגוש אחד.

להסיר מהאש.

להוסיף את הביצים אחת אחת בהדרגה תוך כדי בחישה (רצוי בכף עץ) עד שנכניס את כל הביצים וכל הרביכה תהיה אחידה. אפשר לעשות את השלב הזה גם במיקסר היות והרביכה די קשה לערבוב (עם וו גיטרה).

להכין תבנית עם נייר אפיה ובעזרת שק זילוף לעשות את הפחזניות (הכי טוב עם צנתר 10) ולעשות פחזניות קטנות ועדינות. מי שמתקשה לעשות צורת עיגול לשרטט על נייר אפיה עיגולים בעזרת כוס ולזלף לפי הצורה.

לאפות בתנור שחומם מראש בתוכנית טורבו בחום של 200  למשך 20 דקות עד שהפחזניות זהובות וקלות כשמרימים אותן.

לחכות עד שיתקררו ואז למלא אותן עם:

לקרם:

להקציף את החומרים במיקסר עד שיתקשו ויהפכו לקצפת

1 אינסטנט פודינג וניל

1 כוס חלב

1 שמנת מתוקה

לעטר בשוקולד מריר מומס או באבקת סוכר.

טעים, יפה, מרשים ועושה את הפוזה. טעים מאוד בליווי תות שדה!

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!


עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה