הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

בערב שכולו שף אבי לוי וחומוס נחשפו כל סודות הכנת החומוס המושלם! חומוס שלא יבייש אף חומוסיית עילית. כל הסודות והמתכון לפניכם

26/08/2015

תורת הכנת החומוס – יש דבר כזה!

כשהוזמנתי לערב שכולו אבי ולוי וחומוס, ערב חוויתי – מקצועי של חברת צבר,  לא האמנתי שיש כל כך הרבה סודות ביצירת החומוס המושלם. אבי לוי לא חסך שום פרט ושום שביב של מידע ואני מביאה אליכם את המתכון המדוייק כפי שקיבלתי.

11903798_10205942331572219_3169564163729450533_n
על מנת להצליח בהכנת חומוס ועל מנת לקבל חומוס שלא יבייש אף חומוסיה – (חומוס מהסוג המושלם) להלן מספר הוראות מקדימות:
1. זן החומוס המומלץ להכנה חומוס: הדס.
2. להכנת החומוס תצטיידו בטחינה טובה – רצוי של אל ארז.
3. להכנת החומוס תכינו מבעוד מועד קוביות קרח.
4. לצורך הכנת החומוס יש להשרות חומוס למשך 8-10 שעות במי ברז
יש לשים לב לכמות המים בקערת ההשריה שהמים הם לפחות מכפול מכמות החומוס.
אחרי תהליך ההשריה מסננים את המים, שוטפים קלות את הגרגרים ומעלים על אש גבוהה לרתיחה טובה כאשר יש כמות מים מספיקה בסיר. אחרי שעה של רתיחה מוסיפים 1 כפית אבקת אפיה.
5. מחכים עד שהגרגירים יתבשלו היטב ויהיו רכים מאוד ומוכנים לטחינה.
6. מעבירים למסננת מבלי לזרוק את נוזלי הבישול ושוטפים קלות את הגרגירים.
7. החומוס הטוב ביותר נעשה רק יום לאחר בישול הגרגירים, הדבר הטוב ביותר הוא להעביר לקערה עם 10% מהנוזלים של הבישול ולשמור לילה אחד במקרר.

ולעבודה:

11951257_10205942329412165_2173549696949396711_n

למצרכים:
1 כוס גדולה גרגירי חומוס מבושלים (לפי ההוראות מאתמול)
3/4 כוס טחינה גולמית
מיץ מחצי לימון
5-6 קוביות קרח
מלח גס (הכי טוב אטלנטי)
להכנה:
1. לשים את הגרגרי חומוס עם הקרח במעבד מזון ולעבד עד שאין גושי קרח והגרגרים כולם מעוכים.
2. להוסיף את הטחינה, הלימון והמלח ולעבד יחד 7-10 דקות.
3. מתקבל חומוס בהיר ונפלא. לבדוק טעמים.
**** מבחן התוצאה: תעשו שובל עם האצבע בתוך החומוס, אם נשאר שובל – החומוס מעולה. מי שלא יהיה לו שובל כבר יבין. להוסיף טחינה.
בהצלחה (חייכו כשתטעמו ות יזכרו מי נתנה לכם את המתכון הסודי :) )
אפשר להוסיף לחומוס גם שום למי שאוהב.

11889569_10205952178698391_2609820363561958321_n

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה