הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

כשמגיעים אורחים בהפתעה, אני מיד שולפת מלאווח מהמקפיא, תוך 5 דקות הוא מופשר. ועד אז מכינה מילוי לפי בחירה, ממלאת ואופה. חצי שעה ויש יופי של ארוחה. (עוד תספיקו להתקלח, להתלבש ולהתארגן לפני שהאורחים ידפקו בדלת)

11/08/2015

11060289_10205814807704202_9037083184827655455_n

תמיד תמצאו אצלי במקפיא בצק של מלאווח. הוא נגיש, זמין וקל מאוד לעבודה – הכי חשוב: חוסך הרבה הרבה זמן של המתנה (להפשרה) ועבודה.

כשמגיעים אורחים בהפתעה, אני מיד שולפת מלאווח תוך 5 דקות הוא מופשר. מכינה מילוי לפי בחירה, ממלאת ואופה. חצי שעה ויש יופי של ארוחה.

למצרכים:
1 חב’ עלי מלאווח (6)
למילוי:
3 קוטג’
2 ביצים
1/2 כוס קמח
150 גרם גבינה צהובה מגורדת
מלח (בערך כפית מחוקה – אפשר לטעום)
מעל:
ביצה טרופה
שומשום
להכנה:
לפרוס על השייש את העלים – עד שתכינו את המילוי הם כבר יפשירו.

11822859_10205814807544198_5255513060113225889_n
לערבב את מצרכי המילוי.
ממלאים כל עלה וסוגרים לשניים.

11811552_10205814807584199_6798821130307095926_n
למרוח ביצה טרופה ולפזר שומשום. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך חצי שעה (או עד הזהבה).

מושלם! אצלי אוהבים לאכול את זה עם עגבנייה מגורדת – והמייטיבים – עם עגבנייה מגורדת מעורבבת עם סחוג.
10 דקות הכנה (כולל הפשרה) – מושלם!!!

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה