הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 741

החל מאוקטובר 2013

עוגת שזיפים נפלאה לקיץ, בטעמים של שזיפים אדומים מתוקים, וניל וחמאה.. יש יותר טוב מזה? הפרי, העוגה הרכה והציפוי הפריך הופכים אותה לכליל השלמות!

08/06/2015

11289494_10205392773033599_2449236968879388653_o
למצרכים: (תבנית קוטר 22)
10 שזיפים אדומים (רצוי בשלים מאוד – סנטה רוזה אם יש)
1 שקית סוכר וניל
לעוגה:
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
1 כוס קמח תופח + 2 כפות
1 שמנת מתוקה
1 כף תמצית וניל
לשטרוייזל:
150 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר חום
4 כפות שיבולת שועל (אינסטנט)
1 כוס קמח
2 כפות תמצית וניל
להכנה:
1. לחתוך את השזיפים ל-2, לגלען ולשים בקערה עם הסוכר וניל. לערבב ולהניח על השייש לשעה.

11428717_10205392772953597_1790320540158097773_n
2. לערבב את כל המצרכים לעוגה בעזרת מטרפה.

3. במעבד מזון לשים את כל המצרכים לשטרוייזל ולעבד בפולסים קצרים – לשים לב שמתקבלים פירורים (לא להגיע למצב של גוש בצק)
4. להעביר את העיסה לתבנית משומנת. מעליה לסדר את חצאי השזיפים, מעל לפזר את השטרויזל.

11109812_10205392772993598_356862586682613416_n11377226_10205392773073600_2911123395134368659_n

לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 40 דקות.
לפזר מעל אבקת סוכר – ולהגיש! בתאבון!!!

אהבתם את המתכון? עשו לייק :) ואם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה