הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

ניוקי צרפתיים – יש דבר כזה! ניוקי מופלאים, רכים, נימוחים, עדינים ואפילו לא מלכלכים את הידיים…כל כך טעימים וקלים להכנה שזה מופלא ממש!

26/04/2015

6

למצרכים:

500 סמ”ק חלב

3 ביצים

300 גרם קמח

80 גרם גבינת פרמזן מגורדת

1 כפית מלח

40 גרם חמאה

40 סמ”ק שמן

קמצוץ אגוזי מוסקט

לרוטב:

3 סוגים של פטריות – רצוי עזות בטעמן

כמו: פורטבלה, פורצי’ני, שמפניון או יער

2 בצלצלי שאלוט

4 כפות שמן זית

פלפל שחור גרוס

מלח

4 כפות פירורי לחם

6 כפות גבינת פרמזן מגורדת

להכנה הניוקי:

1. לשים את החלב, החמאה, שמן הזית, המלח והמוסקט בסיר בינוני ולהביא לרתיחה. אחרי הרתיחה להוסיף את הקמח בבת אחת ולערבב נמרצות. לערבב עד אשר הבצק נפרד משולי הסיר.

3

2. להוריד מהגז ולהוסיף את הביצים אחת אחת תוך כדי ערבוב נמרץ, עד אשר הבצק הופך לאחיד. אז להוסיף את הפרמזן ולערבב היטב.

1

3. להעביר לשק זילוף.

4. להניח סיר עם הרבה מים ומלח (שהמים יהיו מלוחים – ממש כמו לפסטה) ולהביא לרתיחה.

5. לעשות פתח בשק הזילוף ולהתחיל לזלף לתוך המים, כאשר חותכים רצועות בעזרת מספריים. חותכים מקטעים של כ – 7-8 ס”מ. לעשות את זה בשלוש פעמים לפחות – לא הכל יחד.

DSC_0333

6. הניוקי מוכנים כשהם צפים. לתת להם אחרי שהם צפים עוד בישול של 2-3 דקות. להוציא בעזרת כף מחוררת מהמים ולהניח בתבנית חסינת חום.

DSC_0337

7. להכנת הרוטב: לחמם מחבת. להוסיף שמן זית. להוסיף את בצלצלי השאלוט ולטגן אותם עד שקיפות. להוסיף את הפטריות ולהקפיץ אותן על אש גבוהה. לא לבשל, לטגן תוך כדי ערבוב מהיר על אש גבוהה.

להוסיף מלח, פלפל שחור גרוס.

8. לשים את הפטריות מעל הניוקי, לפזר מעל פירורי לחם ופרמזן ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לחצי שעה.

4

****** הניוקי יכולים ללכת יופי עם כל רוטב. הם לא חייבים לעבור אפייה. הם יכולים ללכת נפלא עם רוטב עגבניות, פסטו ובכלל…..

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה