הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

דבר חשוב למדתי מעצם היותי קונדיטורית: פרג קונים כשטוחנים אותו במקום או ששומרים אותו במקפיא. מתכון לעוגת פרג בת לוויה מושלמת לצד הקפה.

23/12/2013

דבר חשוב למדתי מעצם היותי קונדיטורית: פרג קונים כשטוחנים אותו במקום או ששומרים אותו במקפיא. גם כשקונים פרג ונשארה כמות מסוימת לשמור אותו בשקית/קופסא במקפיא כך ישמור על טריותו וטעמו. פרג טחון מתוק בטעמו, עם ארומה נפלאה. מי שקונה פרג בסופר מהמדפים יקבל פרג עם טעם מר ושורף בגרון. עד שהבנתי מה זה פרג טרי, חשבתי שזהו טעמו של הפרג – מר ושורף בגרון. עוד נקודה חשובה – אכילה של פרג בכמויות גדולות עושה מצב רוח. מהפרג התרבותי מפיקים את הסמים אופיום והרואין, ותרופות נגזרות. הזרעים שלו משמשים כתבלין, בין השאר לאפייה.

עוגת  פרג עם ציפוי של שוקולד

למצרכים:

4 ביצים

1 גביע שמנת חמוצה

1 חמאה מומסת (200 גרם)

100 גרם פרג טחון טרי

100 גרם קוקוס

1.5 כוסות סוכר

1.5 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפיה

1 שקית סוכר וניל

להכנה:

להפריד את הביצים. להקציף את החלבונים עם הסוכר.

בזמן ההקצפה, לערבב את כל שאר הרכיבים בקערה נפרדת. לאחר מכן לערבב עם הקצף בתנועות קיפול.

לשים בתבנית משומנת ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לכחצי שעה או עד שהעוגה מוכנה.

לסירופ:

1/2 כוס מים

3 כפות סוכר

1/2 בקבוק תמצית וניל

1/2 בקבוק תמצית רום

להמיס את כל רכיבי הסירופ בסיר קטן עד שיתאחדו. לשפוך על העוגה כשיצאה מהתנור בעודה חמה.

לציפוי השוקולד:

1/2 קופסא שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד מריר

50 גרם חמאה

1 כף שוקו

1 כף סוכר.

להמיס בסיר קטן או במיקרו עד שהקרם יהיה אחיד. לקרר ולשפוך על העוגה לאחר שהתקררה.

העוגה טעימה, טעימה, טעימה!

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!


עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה