הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

עוגת לימון משגעת, ללא קמח וללא שמן אבל הכי עסיסית והכי טובה שתוכלו לתאר..

04/04/2015

DSC_0999למצרכים:

3 תפוחים מקולפים, מגולענים וחתוכים לקוביות

2 כפיות אבקת סוכר

כף מיץ לימון

8 חלבונים

8 חלמונים

280 גרם סוכר

325 גרם שקדים טחונים (במג’ימיקס) דק

גרידה מלימון שלם

1 כף מיץ לימון

50 גרם שקדים פרוסים

להכנה:

1. לשים את קוביות התפוחים, 2 כפיות אבקת סוכר ועף לימון בסיר קטן. לבשל על אש קטנה עד שהתפוחים רכים (בערך 10-15 דקות) לצנן. למעוך לפירה.

2. במיקסר עם וו הקצפה, להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב וקשה.

3. בקערה נפרדת, לשים את השקדים הטחונים וגרידת הלימון ולערבב.

4. תוך כדי פעולה איטית מאוד של המיקסר, להוסיף את החלמונים, לאחר מכן להוסיף את התפוחים המרוסקים, כף מיץ לימון ולבסוף את השקדים וגרידת הלימון.

5. להעביר לתבנית משומנת, לפזר מעל שקדים פרוסים ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 40 דקות.

6. לעטר באבקת סוכר ולהגיש.

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה