הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

עלי גפן ממולאים באורז והרבה הפתעות ירוקות משגעות, שנותנות לתבשיל טעם, ניחוח וארומה נפלאים.

29/10/2013

עלי גפן ממולאים

מצרכים:
כ- 50 עלי גפן (כשאין עלי גפן בשוק ניתן להשתמש בעלי גפן מוחמצים מהסופר ולהרתיח אותם פעמיים-אנחנו מקפיאים בעונה שלא יחסר בחורף)
למילוי:
3 עגבניות בינוניות קצוצות מגורדות על פומפיה גסה
1 בצל קצוץ
צרור כוסברה (בגודל צרור של שוק קצוץ דק דק)
צרור נענע (בגודל צרור של שוק. רק העלים קצוצים דק דק)
כף גדושה *סחוג ירוק (מתכון בהמשך)
חצי כוס שמן זית
2 כפות אבקת מרק
1 כף פפריקה אדומה
1/4 כפית מלח לימון
1 וחצי כוסות אורז שטוף
6 שיני שום כתושות
מעט מלח
לרוטב:
1 כף אבקת מרק
3 כפות שמן זית
1 כף רסק עגבניות
מים-לפי הצורך

ולעבודה:

1. לערבב את כל חומרי המלית היטב.

2. ממלאים את עלי הגפן בצד החלק שלהם (לא המפוספס) מהכיוון הצר לכיוון החלק הרחב ומגלגלים. מסדרים בסיר אחד ליד השני.

3. מכסים במים עד גובה עלי הגפן. מוסיפים כף אבקת מרק + 3 כפות שמן זית + כף רסק עגבניות.

4. מבשלים על אש קטנה עד שירתח ועוד 10 דקות. שמים בתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות למשך שעה וחצי.

והבונוס במתכון:

*סחוג ירוק

למצרכים:

2 צרורות כוסברה (בגודל צרור של שוק)

4 ראשי שום

פלפל חריף לפי הטעם

כפית כמון

2 כפות פפריקה גדושות

חצי כפית מלח לימון

מלח

1/4 כפית פלפל שחור.

לטחון הכל במג’ימיקס. ניתן לשמור בצנצנות במקרר או במקפיא.

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה