הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 723

עוקבים: 561

החל מאוקטובר 2013

אם הייתי יודעת שכל כך פשוט להכין שבאקייה הייתי מכינה כבר לפני 30 שנה. השבאקייה של סבתא רחמה, כל כך פשוט כל כך טעים, כל כך ממכר…

21/03/2015

כשרציתי להכין שבאקייה, התקשרתי ללינדה. לינדה, אני חייבת להכין שבאקייה, את חייבת לעזור לי. מה הבעיה אלונה? אני כבר מגיעה זה ממש זריז אל תדאגי. זריז? שבאקייה? לא מסובך? וואלה, הייתי חייבת לנסות. כשלינדה לימדה אותי איך להכין את השבאקייה הבנתי שהשד ממש ממש לא נורא ואם הייתי יודעת כמה זה פשוט לא הייתי מחכה 30 שנה כדי להכין אותה. את השבאקייה הכנו לפי המתכון של סבתא רחמה – סבתה של לינדה, שבכל פעם שמעלה את שמה, עיניה נוצצות ובזוית העין נושרת דמעה קטנה. אני שמחה לרגש ולהקדיש ללינדה את המתכון של סבתא רחמה.

DSC_0696למצרכים:

1/2 ק”ג קמח

1 כוס מים חמימים

1 כוס שמן

לסירופ:

1/2 ק”ג סוכר

1 כוס מים

1/2 לימון

1 תיון (שקיק תה)

להכנה:

1. ללוש את הקמח, המים והשמן עד בצק שהבצק נעים למגע ואחיד. להניח אותו למנוחה של 1/2 שעה – מכוסה.

2. ליצור נקניק ארוך ולחתוך אותו ל-6 פרוסות.

3. לקחת כל פרוסה ולהניח על משטח עבודה. לרדד את הבצק לצורת מלבן דקיק בעובדי של 2-3 מ”מ.

4. בעזרת גלגלת משוננת לחתוך את הבצק לריבועים בגודל של 15 על 15 בערך. לחתוך בחלק הפנימי של הבצק רצועות. לשים לב לא לחתוך עד לחלק החיצוני כדי לא לחתוך את הבצק.

DSC_0679

DSC_0683

5. לחמם בסיר שמן עמוק.

6. לקחת כל ריבוע ולשלב את הרצועות אחת בשנייה.

DSC_0682

7. לשים בשמן הרותח. בעזרת מזלג, לשמור על צורה מעוגלת פחות או יותר של השבאקייה. כאשר השבאקייה נהיית זהובה  להוציא למסננת ולנקז את עודפי השמן.

1

DSC_0689

8. להכנת הסירופ: לשים את המים, הסוכר, חצי הלימון (בשלמותו) והתיון בסיר קטן ולהביא לרתיחה. לבשל עד שהרוטב יסמיך. (אני הוספתי גם 3 כפות שמי ורדים – זה לא מופיע במתכון המקורי של לינדה)

9. כשהרוטב חם, לטבול כל שבאקייה ברוטב החם ולהניח על צלחת הגשה.

10. השבאקייה נשמרת לאורך זמן בקופסא אטומה.

DSC_0680

לינדה חברה יקרה, אוהבת אותך בכל לבי.

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה