הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

רולדה של שוקולד וקוקוס ללא אפייה. היא כל כך יפה שתגנוב את ההצגה בכל מאורע. הילדים ישתגעו עליה והמבוגרים גם…

14/03/2015

ראשי

יש פיתרון גם לפסח!!! במקום עוגיות יש לשים עוגיות המתאימות לפסח (כמו עוגיות יין) וכל השאר – אותו הדבר!!!!

למצרכים:

לשכבת השוקולד:

1 ק”ג עוגיות טחונות במעבד מזון

1 שמנת מתוקה

2 שוקולד מריר

3 כפות ריבת תות שדה

4 כפות ממרח שוקולד

1/4 כוס חלב

לשכבת הקוקוס:

1 כוס חלב

3/4 כוס סוכר

100 גרם חמאה

200 גרם קוקוס

לציפוי:

100 סמ”ק שמנת מתוקה (חצי חבילה)

1 שוקולד מריר

לעיטור:

שוקולד

קוקוס

להכנה:

1. להמיס את השמנת והשוקולד המריר במיקרו ולערבב יחד עד אחידות.

2. לשים את פירורי העוגיות בקערה ולהוסיף את השוקולד המומס עם השמנת, הריבה, ממרח השוקולד והחלב ולערבב. חשוב לשים לב שהעיסה איננה יבשה מדי, אם כן להוסיף עוד מעט חלב.

3. לשים בסיר קטן את החלב, הסוכר והחמאה ובשל הכל עד שהסוכר יימס. להוסיף את הקוקוס ולערבב. לצנן.

4. לשים על משטח עבודה נייר אפיה. לשטח עליו שכבה של שוקולד שתהיה בגובה אחיד.

DSC_0704

5. על שכבת השוקולד לשים שכבה של קוקוס באופן אחיד.

DSC_0706

6. לגלגל את השוקולד והקוקוס לצורה של נקניק באופן הדוק.

DSC_07087. לשים בקירור של שלוש שעות לפחות.

8. לשים את השוקולד והשמנת בקערה קטנה ולהמיס במיקרו. לשפוך על הרולדה ולעטר אותה עם שבבי שוקולד וקוקוס.

9. רצוי לפרוס לפרוסות דקות ו……להתחיל לחגוג.

DSC_0714

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה