הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

עוגה נהדרת, ריחנית, טעימה והכי חשוב בריאה. כשנשארים תפוחים יש פיתרון בזק! לקלף, לחתוך, לערבב ולתנור! 5 דקות עבודה במינימום לכלוך במטבח…

10/03/2015

יש לי שריטה (אחת מיני רבות) אני אוהבת תפוחים.
לא פלא שהירקן כ”כ אוהב אותי (מזה אוהב אותי, מת עלי) …… כי בכל פעם שאני עוברת ליד החנות אני קונה תפוחים. כל כך הרבה תפוחים שאי אפשר להספיק לאכול אותם.
אז…. לקחתי את התפוחים וטיפלתי בהם יפה. כל כך יפה שיצאה עוגה לתפארת מדינת התפוחים! (ולחשוב שרק עירבבתי)…
עוגת תפוחים מקמח כוסמין

DSC_0650למצרכים: (תבנית גודל 24)

100 גרם סוכר חום כהה

150 גרם סוכר לבן

3 ביצים

200 מ”ל שמן

1 יוגורט (אני שמתי בטעם תות שדה)

400 גרם קמח כוסמין

1 שקית אבקת אפייה

1 כפית קינמון

6 תפוחי עץ מקולפים, מגולענים וחתוכים לרבעים

1/3 כוס מיץ תפוחים

להכנה:

לערבב בקערה גדולה את הסוכר הלבן, הסוכר החום, הביצים והשמן. להוסיף את היוגורט והקינמון ולערבב. להוסיף את אבקת האפייה והקמח ולערבב. להוסיף את מיץ התפוחים ולערבב היטב עד איחוד. (רצוי לערבב עם מטרפה)

לשים בתבנית שכבה של בלילה. עליה להניח שכבה של רבעי תפוחים. עליה לשים שוב שכבה של בלילה ולסיים את העוגה בשכבה של תפוחים.

DSC_0648

לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך -50-40 דקות.

DSC_0657

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה