הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 732

עוקבים: 562

החל מאוקטובר 2013

מאפה מפנק במיוחד, חגיגי ומשובב לב. בצק עשיר טעים במיוחד המשולב עם רוטב עגבניות משגע וגבינת מוצרלה. איטליה זה כאן!

28/02/2015

DSC_0399למצרכים: (מתאים ל-2 כתרים)

1 ק”ג קמח עם שמרים (או 1 ק”ג קמח + 2.5 כפות שמרים יבשים)

6 כפות שמן זית

2 כפות סוכר

1 כף מלח

6 כפות שמן זית

400 גרם יוגורט

3/4 כוס מים פושרים

1 ביצה

למילוי:

800 גרם עגבניות מרוסקות (אפשר מקופסא)

2 כפות רסק עגבניות

4 שיני שום כתושות

1 כף שטוחה של פפריקה

1 כפית מלח

1 כף שטוחה של סוכר

2 כפות שמן זית לטיגון

200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת – לפיזור מעל

למריחה מעל:

ביצה טרופה

פרג שלם

להכנה:

1. לשים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה וללוש את הבצק 5 דקות. להתפיח במקום חמים כשעה.

2. בינתיים, לחמם במחבת את השמן זית. להוסיף את השום, לטגן דקה. להוסיף את העגבניות המרוסקות ולערבב, להוסיף גם את רסק העגבניות. להוסיף את התבלינים (כולל הסוכר) ולבשל על אש קטנה רבע שעה. לקרר היטב.

3. מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים על משטח מקומח למלבן בגודל 30 על 25.

4. לפני שעוברים לשלב הבא חשוב להסתכל בפוסט הזה (ללחוץ על הלינק) על מנת להבין את למלא את הכתר ואיך לסגור אותו

5. מורחים את רוטב העגבניות ומפזרים גבינת מוצרלה מגורדת (כמו בלינק המצורף).

6. למרוח את הכתר בביצה טרופה ולפזר מעל פרג.

7. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 35 דקות.

DSC_0407

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

 

 

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה