הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 741

החל מאוקטובר 2013

סבתו של בעלי לשעבר (שבאה מקמישלי) הייתה מכינה שמבורק. יוסי זוכר את הטעם הנפלא של הבצק החם הממולא שחופן בתוכו הפתעות טעימות, כך הייתי מכינה לו את המאפה המופלא הזה בכדי שייזכר בטעמים ובריחות..

22/12/2013

אין כמו לעבוד עם הבצק של השמבורק, אין כמו הטעם של המילויים המגוונים שאפשר להכין ולמלא אותו. שמבורק הוא הסמבוסק או הבורקס המטוגן שלמדתי להכין מאסתר חמותי.

לבצק:

1 ק”ג קמח

2 כפות שמרים יבשים

2 כפות סוכר

1/2 כוס שמן

1 כפית מלח

1 ושלושת רבעי כוסות מים

במיקסר לעבד את הבצק עד שיהיה נוח לעבודה. להתפיח כשעה או עד שהבצק יכפיל את נפחו.

בינתיים להכין את המילויים שאוהבים:

מילוי בשר:

500 גרם בשר טחון

1 בצל גדול קצוץ דק

תבלינים

מספר ענפים של פטרוזיליה קצוצה

שמן לטיגון

לטגן את הבצל עד שיזהיב. להוסיף את הבשר ולפורר אותו. להוסיף את הפטרוזיליה, לתבל עם 1 כף פפריקה מתוקה, כפית מלח ופלפל שחור. לטגן עד שהבשר יהיה מוכן וישחים.

מילוי חומוס:

1 קופסת שימורים של חומוס (אפשר גם סנפרוסט אפשר גם חומוס מושרה ומבושל)

1 בצל גדול קצוץ דק ומטוגן עד שיזהיב

1/2 כפית כמון

1/2 כפית כורכום

1 כפית מלח

פלפל שחור גרוס

לרסק במעבד מזון את החומוס עד שיהיה כתוש. לערבב עם הבצל המטוגן והתבלינים.

מילוי גבינה:

1 גבינת כנען

1 גבינת חמד מגורדת על פומפייה גסה

150 גרם גבינה צהובה מגורדת

2 ביצים

1 כפית שטוחה מלח.

לערבב הכל עד שיהיה מעורבב היטב.

אחרי שהבצק תפח והמילויים מוכנים:

לפתוח את הבצק בעזרת מערוך ולקרוץ עיגולים. למלא כל עיגול בנדיבות ולסגור לשניים.

בזמן שישנם כבר כמה שמבורק סגורים ומוכנים, לשים שמן עמוק במחבת ולחמם אותו היטב. לשים בתוכו את שמבורק עד שיזהיב, להפוך ולטגן גם בצידו השני. להמשיך באותה צורה עם השאר.

להניח על נייר סופג. לאכול חם!

שמבורק ממולא גבינה

שמבורק ממולא בשר

שמבורק ממולא חומוס

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!


עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה