הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 741

החל מאוקטובר 2013

צעד אחרי צעד להכנת מנה כמו במסעדה. כל כך פשוטה שבטוח תגזרו, תשמרו ותכינו שוב. לזניית פטריות עם קרם פלפלים קלויים על בסיס קרם בשמל עם גבינת מוצרלה. אחרי שתכינו תבינו על מה מדובר :)

23/02/2015

DSC_0296-Recoveredלמצרכים:

עלי לזניה

300 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

לרוטב פטריות:

2 סלסלאות של פטריות שטופות ופרוסות

3 שיני שום גדולות פרוסות

4 כפות שמן זית

2 קופסאות עגבניות מרוסקות (של MOTTI הכי טוב!) סה”כ 800 גרם

2 כפות גדושות אורגנו יבש

מלח לפי הטעם

לקרם פלפלים:

100 גרם חמאה

4 כפות קמח

1 ליטר חלב

2 קופסאות גבינת נפוליאון עם פלפלים קלויים

1 כפית מלח

1/2 כפית אגוז מוסט מגורד

להכנה:

1. להכנת רוטב הפטריות: לחמם שמן זית במחבת. להוסיף את שיני השום ולטגן מעט. להוסיף את הפטריות ולערבב. לטגן יחד 2 דקות. להוסיף את רוטב העגבניות, לערבב יחד להוסיף מלח ואורגנו ולבשל על אש קטנה 10 דקות.

DSC_0279

2. להכנת קרם הפלפלים: להמיס את החמאה בסיר בגודל בינוני. להוסיף את הקמח ולערבב במהירות. להוסיף את החלב בקילוח דק תוך כדי ערבוב תמידי ומהיר (רצוי בעזרת מטרפה). להנמיך את האש ולבשל עוד 2 דקות עד שקרם הבשמל יסמיך. להוסיף את הגבינה עם הפלפלים ולערבב.

DSC_0281

3. להרכבת המנה: לשמן תבנית מלבנית/מרובעת בגודל של 30 על 30 בערך. להניח שכבה של עלים (אין צורך לבשל אותם). לשים מעל 1/3 מרוטב הפטריות עם העגבניות. לפזר מעל קרם פלפלים ומעל לפזר גבינת מוצרלה. להמשיך כך עד שמסתיים המילוי (בדר”כ מספיק לשלוש שכבות) – לשים לב שהשכבה העליונה צריכה להיות שכבת קרם הפלפלים ומעליה מוצרלה.

DSC_0285

4. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך חצי שעה.

DSC_0301

אהבתם את המתכון? כבדו בלייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה